Леки критики и недояски в правилата.

Тук ще се местят старите теми
Аватар
Новак
Новак

Вашият пол е: Мъж
Обратна връзка:

Леки критики и недояски в правилата.

Мнение от Feal.BG »

Здравейте! Предварително се извинявам към модераторския колектив и не само за пускането на тази тема, въпреки че има предназначено място за сумирането на тези писания.

Критики към правилата:
Т.17 от общия правилник гласи „Забранено е да влизате в тунел! [Отнася се към надзирателите]“
Аз смятам, че това трябва да бъде позволено, след като са минали 120 секунди от началото на рунда, когато се провежда нормален ден, разбира се. Причината за това е, че доста от играчите бавят умишлено, а надзирателите просто стоят и чакат и се оказва, че се подава box и последния от изпълнилите трябва да влезе, но надзирателите са длъжни да го убият, защото е забранено да влиза в т.нар. тунел. Изрично спрямо правилника е забранено да се влиза, независимо от деня, за това на специалните дни, като ninja, shark и прочие надзирателите още при задаването на деня трябва да имат това позволение. [При HNS е позволено влизането]
Кратко оформено:
Позволено е да влизате в тунела, когато са изминали 120 секунди от началото на рунда. Но време на специален ден, надзирателите имат право да влизат в тунел.
Т.25 от общия правилник гласи „Забранено е на играчите да се retry!“
Моля това да бъде пренаписано, защото неведнъж ми се е случвало да бъда непосредствено наказан от надзирател, зареди retry при положение, че не бивам пуснат в игра т.е стоя от наблюдаващия отбор.
Т.27 от общия правилник гласи „Забранено е газенето с коли или други средства,които могат да убият даден затворник! [Отнася се към двата отбора]“
Мисля, че това правило е пресилено, също така някой си вживяват, предлагам да се добави една скобичка позволяваща действието по време на бокс мод.
Т.29 от общия правилник гласи „Забранено е командването на затворник при положение,че той има free day ! [Отнася се към надзирателите]“
Всяко действие е формално и се изисква затворника да изпълнява заповедите на командващия след изтичането на 120-те секунди от началото на рунда. При възможност това правило да се промени леко.
Т.40 от общия правилник гласи „Забранено е убиването на съотборник с НЕ [Отнася се за затворниците] “
Мисля, че изключение на това може да се намери, ако е зададена игра/съревнование, също така и при бокс мод. Според мен това не е напълно удачно написано и се получават доста обърквации.

Задължения и права отнасящи се към затворниците и надзирателите:

Задължително е да се отброява време след всяка една команда,която го изисква! - Към това е удачно да се включи и командите от рода на last, first и т.н., защото това е игра, която се задава, а таймера освобождава затворниците от предходната им заповед. Не е удачно да имат условие, което ги задължава, да не се движат и да им бъда дадена команда от рода на „Last duck shte bude razstrelqn“. В такава ситуация затворниците трябва да си продължат предходната команда, а при задаване на време, то новата, която гласи „Last duck shte bude razstelqn“ да влезе в действие. Все едно всички да са замръзнали на стената и аз да казвам чорап, галош, чехъл и те съответно да скачат, като зайчета.

Изисквам също да се добави правило, което изрично забранява на затворниците да натискат бутони, ако не участват в игра. Случва се доста често легията от непослушниците да убие целия си отбор.

Надзирателят има право да убие всеки,който притежава оръжие, при положение,че го е видял. - Това не мисля, че е правилно, защото аз може да съм го чул и трябва да чакам да го извади, за да провали рунда на отбора ми? Според мен трябва да се убива затворник, за който има 100% опасение, че притежава оръжие, а при евентуални гафове да му бъде предоставят Free day.

Ще е удачно да се забрани на затворниците да пречат на нормалното затваряна на изолатор, клетка и прочие, като застават върху затварящия се механизъм. При подобно действие е приемливо те да бъдат убити. Същото се отнася и за надзирателите, които са решили да възпрепятстват нормалното ръководене на командващия.

Промяна: 26.12.2013 - 00:03
[начало]
Предлагам също така, ако в дадена команда е уточнено дадено място, то да се запазва, докато не бъде зададено ново. Тоест:
Затворниците имат - [Freeze vyrhy liniqta], като след това им бъде зададено [last duck/jump/punch/move umira] мястото да се запазва, защото не е уточнено ново местонахождение, към което да се насочат затворниците.
[край]
Благодаря на тези, които си дават труда да прочетат цялата тема и да я осмислят, за да създадем една по-добра обстановка за игра. Всичко зависи от Вас, каквото имаше да казвам е казано.

Поздрави,
Feal.BG!
Аватар
Супер потребител
Супер потребител

Ник в играта: panda
Вашият пол е: Жена
Обратна връзка:

Re: Леки критики и недояски в правилата.

Мнение от Ками »

Някои от правилата вече ги има...Все едно си ги копирал от друга верига...не знам кога ти се е случвало на теб? От кога играеш... "Случва се доста често легията от непослушниците да убие целия си отбор." Против съм правилата, които ги няма и си предложил...мисля, че са обсъждани доста пъти и не са приемани. Правилата така са си добре.
"People will love you and support you when it's beneficial..."
Офтопик:
Изображение
I'm bad milk, drink it.
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: Tony Montana
Вашият пол е: Мъж
Обратна връзка:

Re: Леки критики и недояски в правилата.

Мнение от Tony Montana »

Регистриран си на 26 Декември и знаеш всички правила тук дори тънкостите дори предлагаш промяна? :bow:

Интересно бих казал, но уви...

Всяко твое предложение за промяна мога да го оборя, но няма да си направя труда след като ти не си си направил труда да напишеш темата сам. Това са правила от друга верига и то си личи по командите които изписа. Една част от "недояските" са обработени и в употреба от месеци.

Slackserv е уникална верига и няма да приема правила или каквото и да е от друга верига. Те имат една политика тук има друга.

Оценявам старанието да впечатлиш, но ще трябва повече старание

Смея да кажа, че предложението ти е отхвърлено!
Заключено Заключено

Обратно към “Стари теми...”