Европейска гражданса инициатива

Модератор: Развлечения

Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: Tony Montana
Вашият пол е: Мъж
Обратна връзка:

Европейска гражданса инициатива

Мнение от Tony Montana »

Европейска гражданска инициатива:
Безусловен Базов Доход (ББД) – Изследване на възможността за еманципирани социални условия на живот в ЕС

Тази кампания на ЕС е с цел да увеличи минималния доход на страните членки и за целта е пуснат онлайн формуляр. Трябва да бъдат събрани 13 000 подписа до 13 Януари, за да се осъществи. Излъчено е по новините (лично аз не съм гледал, така ми беше казано)

Предмет:

Запитване към Комисията с цел насърчаване на сътрудничеството между държавите-членки (според чл. 156 от ДФЕС) за проучване на Безусловния Базов Доход (ББД) като инструмент за подобряване на съответните им системи за социална политика.

Основни цели:

В дългосрочен план, целта е да се предостави на всеки човек в ЕС безусловното право като индивид, да може да посрещне своите материални потребности, да се осигури достоен живот, както е посочено от договорите на ЕС и да се даде възможност на участието му в обществото чрез въвеждането на ББД. В краткосрочен план, от ЕС следва да се насърчават инициативи като "пилотни изследвания" , (чл. 156 от ДФЕС) и разглеждането на различни модели на ББД (резолюция на ЕП 2010/2039 (INI) § 44).

Условия:

За да можете да подкрепите европейска гражданска инициатива, трябва да сте гражданин на ЕС (гражданин на държава от ЕС) и да сте на възраст, позволяваща ви да гласувате на избори за Европейски парламент (18 години с изключение на Австрия, където възрастта за гласуване е 16 години).
За повече информация относно правилата и процедурите за европейската гражданска инициатива: http://ec.europa.eu/citizens-initiative

Линк:

https://ec.europa.eu/citizens-initiativ ... owMap=true

За повече информация:

http://www.cross.bg/knsb-bazov-dohod-13 ... z2pvdq4GYr
Офтопик:
Ако нямате 18 - имате родители/роднини/приятели може да го предоставите на тях.
Аватар
Respected
Respected

Скайп профил: nekafnikaf
Обратна връзка:

Re: Европейска гражданса инициатива

Мнение от izmisleN »

Нека го съкратя малко:
Блаблабла, дайте си гласа блабла, за да можем с ваше съгласие да ви оберем или да ви преебем по скрита точка 234671245 от правилника на бай дончо 2-ри, която не е изяснена, но като се приеме ще я научите след като си изпатите блабла.
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: Neno
Обратна връзка:

Мнение от Neno »

Аз не дадох ел. подпис но като гледам в българина все още има малка искра надежда, та видях че имаме събрани не 13 000 ами 13 500

Изображение
Изображение
Аватар
Супер потребител
Супер потребител

Ник в играта: bazookA
Обратна връзка:

Мнение от bazookA »

Neno написа:Аз не дадох ел. подпис но като гледам в българина все още има малка искра надежда, та видях че имаме събрани не 13 000 ами 13 500

Изображение
Това май са нужните подписи, а не събраните?
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: Neno
Обратна връзка:

Мнение от Neno »

Всъщност са нужни но не на нас, явно някой се нуждае от нашата подкрепа за да диша свободно на наш гръб.
Аз вече не вярвам дори на себе си, да не говорим за странички в нета.
Не разбирам от политика, но и политиците не разбират от нас които искаме да си посрещаме нуждите доволно.
Тъка че всичко е наред.
Белия рицар на бял кон няма да дойде да дигне меча и да оправи държавата.
Става все по зле и по зле, ако приемат закон за продажбата на българска земя купувана от чужденци,
тогава очаквайте края на българина или къфто спомен е имало от него.
Не че сега няма ама карай, кой го интересува.
Тва цс верига кво обсъждаме неща които на повечето от нас не са ясни и не ги интересува даже още като види заглавието.
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: DemoLitioN
Обратна връзка:

Мнение от DemoLitioN »

Толкова глупава тема скоро не бях чел, че чак и съобщение направена :hmm: От уважение към теб Теди няма да е изтрия, само е мятам в коша.
"Беден е не този, който има малко, а този, който иска да има повече".
Сенека
Заключено Заключено

Обратно към “Кошче [Теми - 2014г.]”