Молба за помощ и съвет !

За стари и важни теми.
Аватар
Новак
Новак

Ник в играта: slavmtx
Скайп профил: slavgizmo
Вашият пол е: Мъж
Обратна връзка:

Молба за помощ и съвет !

Мнение от slavmtx »

Здравейте приятели. Малко ми е странно, че се обръщам към Вас с тази молба... но .... не можах да се справя сам. Признавам си, че излезе извън моите компетенции и възможности.
Накратко: на близък приятел се скапа iPhon 3G-16 Gb. Решили да си сменят версията от 4.1 на 4.2... и ядец.
Дойдоха при мен... като по "оправен"... с надеждата да помогна... но нещата бяха оплескани... и аз ги довърших ... културно... тотално се забърса.
В момента на дисплея се зарежда само иконата с USB кабелчето и иконката на iTunes, т.е. влязохме в режим на възстановяване!
Прочетох маса неща и нещата ми се изясниха... е може би не напълно, защото ако ни беше ясно... машинката щеше да се възстанови!
Пробвал съм всичко възможни варианти... джилбрейкови... червени снежинки и май имаше и още нещо... но на практика те сработват при реално работещ телефон... а в нашия случай... той е влязъл в режим на възстановяване през iTunes.!
Минава си успешно през всички процедури... и т.н. но накрая... при последната проверка изписва грешка 1015... естествено дават обяснения и разясняване като как да го преодолееш.... но ... нищо!
Питахме в сервиз и казаха че няма проблем.... но цената е твърде висока!
Ще Ви бъда ...Много...ама... много Благодарен ако можете да помогнете с нещо!
Разбрах, че има сервизна програма с която се преодолява този момент... но не мога да я намеря!
:bgflag: :cheers:
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: J4m3$oN
Скайп профил: georgi..s
Обратна връзка:

Re: Молба за помощ и съвет !

Мнение от georgii.s »

Ами свържи го с ПЦ и разгледаи, каква е комбинацията за флашване на андроид -а на телефона. Ще ти трябва и някоя програма за флашване изключваш телефона и при включване задаваш комбинацията за да буутне андроида, по спомен говоря после флашваш с новите пакети, които си изтеглил и се надяваш да запали. backup не си ли му направил преди ъпгреида, също така замисляли ли сте се че по новата версия може да не се потдържа от iphone ?
Аватар
Шефчето
Шефчето

Ник в играта: USS Enterprise
Обратна връзка:

Мнение от Genata »

georgii.s написа:Ами свържи го с ПЦ и разгледаи, каква е комбинацията за флашване на андроид -а на телефона. Ще ти трябва и някоя програма за флашване изключваш телефона и при включване задаваш комбинацията за да буутне андроида, по спомен говоря после флашваш с новите пакети, които си изтеглил и се надяваш да запали. backup не си ли му направил преди ъпгреида, също така замисляли ли сте се че по новата версия може да не се потдържа от iphone ?
Гошо ти като четеш,изобщо мислиш ли :D къде по дяволите си видял Iphone с андройд D :D :D Iphone са с Ios,а не андройд,колкото по темата,мисля че ще е по удачно да питаш в форума на Iphone,по могат да ти дадат съвет,но все си мисля че трябва да има някаква клавишна комбинация,която да върне телефона в заводските настройки
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: Pavl0ff
Скайп профил: ЛС в сайта
Обратна връзка:

Мнение от pavl0ff »

Телефона можеш да го възтановиш през айтунс единствено. Айфон 3Г мисля, че последната версия на ъпдейт му беше 6.1.3 Другото което е, ако не е фабрично отключен телефона след ъпдейта, който искате да направите ще се заключи към фабричния оператор. Ако това стане мисля, че до версия 4.2.1 гивауей можеше да го отключи, а ако случайно ъпдейта е с по-голяма версия имаше една програма мисля, че се казваше SAM и с нея също става отключването, но последно като съм гледал беше за определени firmware, сега вече може и да има нова версия. За джайла ще ти кажа само, когато аз имах айфон си играх цял ден докато го направя, скъса ми нервите и какви ли не грешки ми вади. Сваляй различни версии и пробвай с различните програми,накрая все ще стане. Дано съм ти помогнал. Успех!
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайно по стената.Чете се, но не е приятно !!!
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: J4m3$oN
Скайп профил: georgi..s
Обратна връзка:

Мнение от georgii.s »

Че що пък да не може на iphone да се сложи андроид то хубаво че е с ios, на смартфони може каквато щеш OS да сложиш има си сумати флаш програми и буут лоудари както и може да се програмира външно. Въпрос на знание и практика :D смарт фоните бачкат с определен кернел android е с линукс ядро по тази логика може ако хората знаят как каквато искат потдръжка да си сложат за IOS бали го какво може и какво не apple да го мислят :D

а за префлашване на iphone до колкото съм запознат се изключва телефона и при включване се задържа кръглото копче докато не ти изкочи буут лоудер -а би трябвало да има опций за възстановяване като си изтеглиш съответната ОС и е лоуднеш при включено USB свързано с телефона би трябвало да тръгне някакъв процес за чиста инсталация на OS
Заключено Заключено

Обратно към “Архив”