Предложение за HideNSeek сървъра!

За стари и важни теми.
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: ...
Вашият пол е: Мъж
Обратна връзка:

Предложение за HideNSeek сървъра!

Мнение от Nicky »

Изображение

Здравейте на всички. Правим това предложение от добра воля и желание да видим HNS сървърът в отлично състояние, както подобава да бъде.

Кои сме Ние ?
- Nicky & Vic7im ( бивши членове на екипът на слаксърв )

Какво искаме да предложим ?
Предлагаме безвъзмездно един месец rent във xxx ( на наша машина и ип) + оправянето на мода с всичко нужно и премахването на всякакъв лаг. От страна на slackserv се изисква просто да си пуснат редирект плъгин от сегашното ип към това, което ще им предоставим ние.

Защо го правим ?
Има доста играчи в сървъра, а самият той е в ужасно състояние към момента. И искаме да дадем шанс на играчите да играят в стабилен и балансиран сървър.

Ще отговорим на въпроси, които вероятно ще зададете
Тея пък от къв зор ще го правят това?
Правим го от такъв зор, че до преди година, ние поддържахме същият този сървър и разликата с тогавашното и сегашното му състояние е плачевна. Нападки от определени хора от екипа, които не се разбираха с Nicky са излишни по ред причини.
След тоя месец кво се случва със сървъра?
След изтичането на предложеният от нас месец, екипът на slackserv ( говорим за 2-3 определени човека, които отговарят за самата верига и най-вече Миро Димов ) ще трябва да решат, дали искат да продължат наема на същия този сървър при нас ( евентуално, ако пожелаят и на всичките им сървъри ) при договорен наем или просто си пускат сървъра на тяхната машина и всичко си продължава по старо му, като дори ще им оставим предоставеният от нас мод. ( от страна на slackserv не се губи абсолютно нищо, единствено може да спечелят, като предоставят на играчите супер сървър поне за месец).
Защо смятате, че сървърът има нужда да бъде под наем при вас?
Причини ( виждани със сигурност от редовните играчи в сървъра) :
1. "Гуменият нож" - 100% ви се е случвало да сте залепени в някой терорист и да не можете да го дялнете.
2. Изхвърля ви от цс-а понякога при смяна на карта.
3. Не ви пуска на определени карти със стиим.
4. Спрени са всички защити от хакери с причина, че товарят излишно.
5. Ртв и мапчуусъра са настроени трагично към момента и картите се сменят през 5 минути.

Какво ще получи сървъра след преместването му на машина на xxx ?
- 0-лев лаг .
- Всички защити от хакери.
- Няма да ви дропва от сървъра при смяна на карта
- Няма да го има проблема с "гуменият нож"
- Няма да го има плъгина за фейк пинг-а.
- Чисто нов мод !

Обобщение
Всичко си остава абсолютно същото с изключение на проблемите по-сървъра и лага и новият мод.
Нужно е одобрението на играчите в сървъра за да може екипът на slackserv да вземе това решение по-лесно.

Поздрави, екипът на xxx .

Изображение
Последно промяна от Nicky на 04 Сеп 2014, 16:07, променено общо 1 път.
Аватар
Respected
Respected

Обратна връзка:

Re: Предложение от 4Vendeta за HideNSeek сървъра!

Мнение от Ивчо »

Слаксърв няма да се мести.Щом имаш толкова добра воля предостави готов мод да го тестваме и сложим ако наистина си толкова загрижен за този сървър.В противен случай излизаш пълния жалкар опитващ се да спечели пари чрез празни приказки.Пуснал си цяла тема как си загрижен ,а аз от нея единственото което разбрах е ,че искаш играчите ни и пари :)
"DemoLitioN : Пламене жив ли си или играеш ЛИГА ?"

Изображение
Аватар
Respected
Respected

Обратна връзка:

Re: Предложение от 4Vendeta за HideNSeek сървъра!

Мнение от Truth »

Ивчо написа:Слаксърв няма да се мести.Щом имаш толкова добра воля предостави готов мод да го тестваме и сложим ако наистина си толкова загрижен за този сървър.В противен случай излизаш пълния жалкар опитващ се да спечели пари чрез празни приказки.Пуснал си цяла тема как си загрижен ,а аз от нея единственото което разбрах е ,че искаш играчите ни и пари :)
Значи нищо не си разбрал от цялата работа. Идеята принципно е моя, въпреки, че вече влизам веднъж в месеца. Не ми допада сървъра да е толкова зле. А относно предоставянето на мода, това е правено сигурно 5-6 пъти вече, като сме предоставяли готови настроени модове на Гената и до 1 месец Гошо е спрял всички защити и всеки плъгин правещ сървъра по-добър от останалите, защото бил товарел.

И честно казано ми писна вече на оная работа, да се мъчим по всякакъв начин да ви помогнем с това хнс дори като не сме част от екипа, че и пладиати ще ни изкарат накрая.
С кое точно иска да ти открадне играчите или да вземе пари? Прочети пак темата и може да видиш за какво реално идва реч, а то е всичко да си остане същото, просто сървъра ще е без лаг и бъгове за един месец. Никой никого не кара да плаща каквото и да било, камоли да краде играчи, като играчите ще си влизат ПРЕЗ ВАШЕТО ИП.
Ако толкова те е страх, че сме със задни мисли, явно през годините не си оценил, че не сме такива хора, изтрии навсякъде "рекламата" от темата и остави играчите да решат искат ли сървър без лаг? Никъде няма да се споменава къде ще бъде сървъра, а че ще си е слаксърв и просто ще е оправен?

Научете са да правите разлика, кога някой се опитва да ви направи добро и кога зло. Още сега ще заменим името с ххх белким това ти помогне да повярваш в добрите ни намерения.
Очаквах да има подобни, коментари от природно лишените от мозък хора, но точно от теб не съм очаквал подобен коментар. Именно и за това си правя труда и аз да пиша в темата.
Hide'N'Seek 100aa records :
Longjump : 258 block | 259.380 stats /Sideways : 258 block | 259.430 stats
CountJump : 269 block | 273.9 stats
DoubleCountJump : 273 block | 276.9 stats
MultiCountJump : 270 block | 275.xxx stats
StandUpCountJump : 272 block | 275.8 stats

Longjump клипове Линк
Аватар
Собственик
Собственик

Ник в играта: bugi_man
Обратна връзка:

Re: Предложение за HideNSeek сървъра!

Мнение от bugi_man »

Nicky & Vic7im, момчетата са много пекани аз лично много съжалявах, че решиха да ни напуснат поради хапливи реплики от наши бивши членове, но нищо това, че не са вече при нас не значи че вече не ги уважавам за труда им и помощта им даже напротив. Евала момчета бъдете все така пекани ;)
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: J4m3$oN
Скайп профил: georgi..s
Обратна връзка:

Мнение от georgii.s »

Ами не знам кой какво разбира, кой е пекан и кои не но самият мод може да се оптимизира много повече. Като тръгнем от картите правещи проблем до част от плъгините. Самият мод като цяло не е тежак с изключение на семиклип -а маповете/текстурите им правят огромен проблем също така този "античиит" не можеше ли да се направи да не проверява някой неща на всяка секунда ? Някакав таск ли е за проверка не знам нямам му сма ;) Примерно самото ЗП което в момента тестваме заема при 18 човека по малко ресурс от колкото ХНС. Някои от проблемите също така са на "kernel" основа както и заделящ ресурс но толкова по темата.
Аватар
Respected
Respected

Обратна връзка:

Мнение от Nicky »

georgii.s написа:Ами не знам кой какво разбира, кой е пекан и кои не но самият мод може да се оптимизира много повече. Като тръгнем от картите правещи проблем до част от плъгините. Самият мод като цяло не е тежак с изключение на семиклип -а но маповете/текстурите им правят огромен проблем също така този "античиит" не можеше ли да се направи да не проверява някой неща на всяка секунда ? Някакав таск ли е за проверка не знам нямам му сма ;)
До някъде си прав, но тук идва едно голямо НО. Вярно е плъгините могат да се оптимизират още като се махнат излишните коментари и т.н., но от защитата няма смисъл да орязваме. Тук идва и големият ви проблем, който не го осъзнавате и си мислите, че проблемите идват от модовете и платформите, а именно проблема е в машината. С два пъти по-слаба машина се подкарват 13-15 сървъра без проблем и без никакъв лаг. Вярно е, че ползвате машината и за сайта, но това е плачевно след като сте с 8 сървъра и лагва така ужасно. FPS-то в сървърите да не кажа, голяма дума но е ужасно. Може би няма 100 fps в HNS сървъра. Решението според мен е да преинсталирате и преконфигурирате машината с друга операционна система. Мисля, че в момента бяхте на slackware. Може би Debian ще се справя по-добре с правилната конфигурация. Другото от решаващо значение е и къде е колокирана машинаа. Не веднъж сте си патели при тези от Бургас (не им знам фирмата). Аз ви предлагам да колокирате машината си в Телепойнт (София), защото е най-добрата точка в България и няма да имате проблеми, понеже хората си разбират от работата и са готови да помогнат 24/7, стига да ги потърсите по телефона.
Офтопик:
Ще ме извинявате за малката реклама, но нещата стоят така.
Относно офертата по-горе по този начин ще разберете свързаността, която притежаваме ние в Телепойнт и която вие евентуално ще имате ако си колокирате машината там. Аз не виждам да има минуси в предложението ни.
Аватар
Respected
Respected

Обратна връзка:

Мнение от georgii.s »

След като приключа ЗП ще се постарая да намеря проблемите по машината със тестове на отделен хост във нас. То е ясно че кернела е неправилно конфигуриран и проблемите с натоварването на някой сървъри идват от там, както и от сайта. За хнс в момента се изразходва най много процесорно време. А относно колокацията няма "най-добри" има доставчици който им се у*ира пинга към софианци и не се хващат да си оправят проблемите.
Аватар
Respected
Respected

Обратна връзка:

Мнение от Nicky »

georgii.s написа:След като приключа ЗП ще се постарая да намеря проблемите по машината със тестове на отделен хост във нас. То е ясно че кернела е неправилно конфигуриран и проблемите с натоварването на някой сървъри идват от там, както и от сайта. За хнс в момента се изразходва най много процесорно време. А относно колокацията няма "най-добри" има доставчици който им се у*ира пинга към софианци и не се хващат да си оправят проблемите.
И смяташ, че е по-добре да си стоите в Бургас, където плащате повече за половин "свършена работа" ?
Също така няма как хнс сървъра да натоварва най-много при наличието на по-тежки модове от него като JailBreak. Просто е невъзможно хнс сървъра да е по-зле от JB сървъра, след като е с 5-10 максимум добавени плъгини, а JB сървъра предполагам с над 50. Очаквам мнения по предложението...
Аватар
Respected
Respected

Обратна връзка:

Мнение от georgii.s »

CPU%
62.3% 3.1 44h49:40 HNS 11 играча ЯдроX вирт 421M рам371M
75.9% 2.9 12h47:36 .JB 21 играча ЯдроX вирт 396M рам351M

За процентите не е много надеждна тази информация защото "шарят" по ядрата
ето едно сравнение

И все пак има начини да спадне но е много играчка

Примерно :)

След завършването на ЗМ като почна с тестовете на ОС, ще пусна и една тема кое/как/защо ;)
Заключено Заключено

Обратно към “Архив”