Съдбата каза "да" на Челси

Тук ще се преместват стари и приключени теми от раздел "РАЗВЛЕЧЕНИЯ".

Модератор: Развлечения

Аватар
Напреднал
Напреднал

Ник в играта: Advanc3d <33
Скайп профил: ЛС !
Вашият пол е: Мъж
Обратна връзка:

Съдбата каза "да" на Челси

Мнение от shaman »

Изображение Английският Челси е новият шампион на Европа! Лондончани триумфираха с 4:3 след изпълнение на дузпи в драматичен финал срещу германския колос Байерн (Мюнхен) на "Алианц Арена" - клубния стадион на баварците. Редовното време завърши при резултат 1:1 - Томас Мюлер откри в полза на баварците в 83-ата минута, но само пет минути след това Дидие Дрогба изравни и изпрати мача в продължения. В тях не паднаха нови попадения, а Ариен Робен пропусна дузпа за мюнхенци. При изпълнението на ударите от бялата точка англичаните показаха по-здрави нерви и триумфираха.

За първи път в своята история Челси става клубен шампион на Стария континент. При единственото си участие на финал досега - през 2008 година, "сините" загубиха от Манчестър Юнайтед именно след дузпи. Байерн пък не успя да спечели КЕШ/ШЛ за пети път в историята си. За последно баварците спечелиха Шампионската лига през 2001 година, когато триумфираха след дузпи срещу испанския Валенсия. Изображение

Освен загубения финал през 2008 година, Челси много пъти отпадаше на полуфиналите в последните години, а тази година елиминараха драматично Барселона на полуфиналите - с немалка доза късмет, въпреки че показаха и силен характер.

Благодарение на триумфа си тази вечер Челси ще играе в Шампионската лига и през следващия сезон - за сметка на Тотнъм, въпреки че "сините" останаха извън местата, даващи право на участие в най-престижния клубен турнир в Европа в крайното класиране на английското първенство.

И в двата отбора липсваха важни играчи поради наказания. В състава на мюнхенци ги нямаше Холгер Бадщубер, Луиш Густаво и Давид Алаба, а Роберто ди Матео не можеше да разчита за този мач на Джон Тери, Бранислав Иванович, Рамиреш и Раул Мейрелеш.

Байерн доминираше през първата част, но направи няколко сериозни пропуска пред вратата на Петер Чех. В 4-ата минута Бастиан Швайнщайгер опита удар, но Гари Кейхил блокира изстрела и топката излезе в ъглов удар, а след неговото изпълнение Тони Кроос не успя да нанесе хубав удар от добра позиция. В 8-ата минута холандското крило Ариен Робен, бивш играч на Челси, осъществи пробив отдясно и стреля, но много над вратата. В 19-ата минута Гомес не се възползва от грешка в отбраната на Челси след изпълнение на тъч от страна на баварците и не успя да уцели добре топката. Две минути след това прекрасна възможност за гол се откри пред Робен, но Петер Чех спаси удара му, като топката се отби и от гредата.
Изображение
В 36-ата минута Томас Мюлер направи голям пропуск, като не уцели вратата с удар от въздуха от отлична позиция след центриране на Диего Контенто. Веднага след това пък опитният нападател Дидие Дрогба внесе напрежение в отбраната на баварците, а секунди по-късно Соломон Калу отправи коварен шут, но Мануер Нойер се намеси стабилно. Като цяло обаче "сините" с почти нищо не застрашиха противниковата врата през първата част.

В 39-ата минута се стигна до нов страхотен пропуск на играчите на Байерн - първо Робен не успя да намери топката добре с левия крак, но коженото кълбо попадна право в Гомес. Нападателят обаче отигра доста нескопосано положението и пропиля златен шанс за откриване на резултата. В 42-ата минута Гомес направи нов страхотен пропуск. Нападателят се озова в прекрасна позиция след бърза контра на баварците, но стреля над вратата.

Байерн започна по-активно и второто полувреме, и осем минути след почивката Франк Рибери вкара топката във вратата на Челси, но попадението бе правилно отменено заради засада на французина. В 59-ата минута Ашли Коул се намеси решително в защита, като блокира много опасен удар на Робен. В 73-ата минута Челси осъществи една от редките си атаки към вратата на Байерн и не бе далеч от отбелязването на гол, но Контенто се намеси отлично в отбрана. Секунди след това Нойер първоначално не реагира добре при едно центриране, но след това с добро спасяване поправи грешката си.
Изображение

Какво се случи при дузпите?
Филип Лаам реализира първата дузпа и даде аванс на Байерн. Веднага след това Нойер спаси удара на Хуан Мата, а Гомес бе точен - 2:0. Давид Луиш с безпощадно изпълнение намали на 1:2. След това зад топката изненадващо застана Нойер, но с хладнокръвно изпълнение вратарят направи резултата 3:1. Франк Лампард бе точен за 2:3 и запази надеждите на "сините", след което Чех спаси удара на хърватина Ивица Олич. Ашли Коул изравни за 3:3, а след него Бастиан Швайнщайгер уцели греда и това даде шанс на Челси да спечели. Дрогба не сгреши и донесе на Челси историческата първа титла на клуба в Шампионската лига.
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: DemoLitioN
Обратна връзка:

Re: Съдбата каза "да" на Челси

Мнение от DemoLitioN »

Честито да им е. Както каза коментатора. "Този сезон футболните Богове са с Челси".
Последно промяна от DemoLitioN на 20 Май 2012, 11:53, променено общо 1 път.
"Беден е не този, който има малко, а този, който иска да има повече".
Сенека
Аватар
Напреднал
Напреднал

Обратна връзка:

Мнение от c_staff »

Аз бях за Байерн,но за пореден път се видя,че футбола не е логичен и предсказуем!Жалко за баварците, заслужаваха си купата!
Изображение

Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.
Аватар
Много Добър
Много Добър

Ник в играта: M*o*N*s*T*e*R
Скайп профил: milenski_mienski

Мнение от M*o*N*s*T*e*R »

c_staff написа:Аз бях за Байерн,но за пореден път се видя,че футбола не е логичен и предсказуем!Жалко за баварците, заслужаваха си купата!
На същото мнение съм и аз бях за Баяр . На Челси да им е честито
Не се смей на този който прави крачка назад , защото може да се засилва.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Напреднал
Напреднал

Ник в играта: Deep Red
Скайп профил: evrofans6
Обратна връзка:

Мнение от Deep Red »

Каф Баиерн само Челси бе хора
Аватар
Шефчето
Шефчето

Ник в играта: USS Enterprise
Обратна връзка:

Мнение от Genata »

чудо голямо :D
Изображение
Аватар
Напреднал
Напреднал

Ник в играта: ew0ny & CryzeR
Скайп профил: men_of_speeed

Мнение от ew0ny »

c_staff написа:Аз бях за Байерн,но за пореден път се видя,че футбола не е логичен и предсказуем!Жалко за баварците, заслужаваха си купата!
:happy: На същото мнение съм
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: r1oday
Скайп профил: r1odayftw
Обратна връзка:

Мнение от r1odayftw »

Супер,радвам се,че Chelsea станаха шампиони ... :banana:
Изображение
Аватар
Супер потребител
Супер потребител

Ник в играта: Coca-Cola.mp3
Скайп профил: adidas.,97
Обратна връзка:

Мнение от Jok3r` »

r1odayftw написа:Супер,радвам се,че Chelsea станаха шампиони ... :banana:
Аз също , защото колко и късмет да са имали този сезон , показаха голяма класа от страна на играта си ;)
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: DemoLitioN
Обратна връзка:

Мнение от DemoLitioN »

D2 pep4o40 написа:Искам да ви кажа че секи Само Баиерн Баиерн,но ТОВА Е Англиски отбор
И никога Англиски отбор не се предава.Така беше вчера
Това е характерно за германците по принцип, че те никога не се предават..
"Беден е не този, който има малко, а този, който иска да има повече".
Сенека
Аватар
Много Добър
Много Добър

Обратна връзка:

Мнение от slaviaultras »

браво на челси-доказаха че са класен отбор
Изображение
Аватар
KR7