Проблем с Хардуера !
Правила на форума
За стари и важни теми от раздел ТЕХНОЛОГИИ.
За стари и важни теми от раздел ТЕХНОЛОГИИ.
- Новак
- Ник в играта: nickoo
- Скайп профил: LS
- Вашият пол е: Мъж
- Обратна връзка:
Проблем с Хардуера !
Здравейте приятели ! На скоро едни "техници'' ми сглобиха Game PC с не скромния бюджет от 1000 лева и никак не съм доволен.
На хартия PC-то изглежда добре но не върви както трябва. Проблема няма как да е софтуерен понеже е преинсталирван около 4 пъти драйвърите са оригинални и просто .. да не могат да инсталират един Windows 7 не го вярвам.
Та проблемите ми са следните : прости клипове по 480 пиксела в youtube ми забиват разминават се със звука и зареждат така сякаш интернета ми е слаб а той принципно е 60 мегабита отделно на League of Legends имам лаг на 300 fps нямам представа как става това .. на Fifa13 играчите се движат засичайки много бързо все едно с хак, на cs1.6 същаща работа все едно се движа с хак на 5.3 фпс смениха ми Цс-а и се оправи но .. останалите работи се оправят при рестарт на компа ми и .. ми писна всеки път когато искам да играя нещо на чисто новия си комп да го рестартирвам така че ! ПОМОГНЕТЕ с мнения
- Моля ако темата ми не е в точната графа да бъде преместена
На хартия PC-то изглежда добре но не върви както трябва. Проблема няма как да е софтуерен понеже е преинсталирван около 4 пъти драйвърите са оригинални и просто .. да не могат да инсталират един Windows 7 не го вярвам.
Та проблемите ми са следните : прости клипове по 480 пиксела в youtube ми забиват разминават се със звука и зареждат така сякаш интернета ми е слаб а той принципно е 60 мегабита отделно на League of Legends имам лаг на 300 fps нямам представа как става това .. на Fifa13 играчите се движат засичайки много бързо все едно с хак, на cs1.6 същаща работа все едно се движа с хак на 5.3 фпс смениха ми Цс-а и се оправи но .. останалите работи се оправят при рестарт на компа ми и .. ми писна всеки път когато искам да играя нещо на чисто новия си комп да го рестартирвам така че ! ПОМОГНЕТЕ с мнения
- Моля ако темата ми не е в точната графа да бъде преместена
- Respected
- Ник в играта: Valve
- Скайп профил: bogomilkorbankolev_97
- Обратна връзка:
- Новак
- Обратна връзка:
Re: Проблем с Хардуера !
Процесор - AMD six-core 3.5 ghz 8mgb cech
Видеокарта - AMD radeon Sapphire dd5 128 bit 2gb
Дъно - Asrock ( в момента не съм си в нас и просто нямам възможност по точно да казвам моделчетата, ще ме извините)
Рам - Corsair Vengeance 1x8 gb 1600 mhz ddr3
Захранване - нямам си и на идея самата ми кутия е 2ра рака и то върви с нея .. иначе е 600W
Хард - 500гб , 640 гб от старото ми PC (а 500 гб е от новото ми и така ги съчетах)
Видеокарта - AMD radeon Sapphire dd5 128 bit 2gb
Дъно - Asrock ( в момента не съм си в нас и просто нямам възможност по точно да казвам моделчетата, ще ме извините)
Рам - Corsair Vengeance 1x8 gb 1600 mhz ddr3
Захранване - нямам си и на идея самата ми кутия е 2ра рака и то върви с нея .. иначе е 600W
Хард - 500гб , 640 гб от старото ми PC (а 500 гб е от новото ми и така ги съчетах)
Последно промяна от nursel на 25 Апр 2015, 21:20, променено общо 1 път.
- Respected
- Обратна връзка:
Дай точна информация за видео картата, когато можеш.. Рамта и процесора са добре и не би трябвало да има проблем да подкара на макс изброените от теб игри.. Пренсталирал ли си компа скоро ?

- Новак
- Обратна връзка:
http://prikachi.com/images.php?images/652/8073652W.jpg (това тук е снимка) иначе се води AMD radeon sapphire r7 200 series (Преинсталирваха го вчера защотото мислих че е от софтуера драйвърите са оригиналните ми правени са му 4 преинсталации общо и просто не знам .. кое му е трудното да ми инсталират един нормално работещ Windows аз за това и се оттеглям да мисля че софтуера може да е проблем
- Супер потребител
- Ник в играта: kofein
- Обратна връзка:
Според мен проблема е или в процесора или във видеокартата. Едно от двете няма достатъчно производителност за другото (според некомпетентното ми мнение)
- Respected
- Обратна връзка:
тва със засичнето на клиповете в youtube 480p на шестядрен процесор е невъзможно, освен ако няма вируси.. Най-вероятно този проблем е от нета. Свали най-новите драйвъри от сайта на AMD - http://support.amd.com/en-us/download.. поиграй някоя игра и да дай-снимка на температурите на компа с тази програма - Speccy.. Щото може процесора да тротва от висока температура и да спъва видеото (тротване означава че при висока температура, процесора намалява честотата си, за да се охлади по-бързо и от там спад в кадрите) ..

- Новак
- Обратна връзка:
Вируси за сега не мисля понеже всеки един път в който ми преинсталираха компа и проблема е един и същ и като дам рестарт и се махат проблемите а отделно за температурата не съм барал overclock системата си сигурен съм че не е от недостиг на охлаждане става въпрос за 480 пиксела клип .. а тегля със 10мгб .. на дали от нета проблема имам лаптоп в същата мрежа доста по слаб и такива проблеми не ми прави ако мислиш че е от нета де
- Respected
- Обратна връзка:
Дай-снимки на температурите след натоварване.. То аз на двуядрен Celeron g1840 подкаравам 4к видео в youtube без лаг 

- Новак
- Обратна връзка:
В момента просто нямам тази възможност защото не съм си в нас на компа иначе е тестван с 3Dmark
- ( Моля темата да не бъде заключвана до утре по обяд ще съм си в нас и ще мога да дам още инфо относно температурата на компа след игра и преди игра )
- ( Моля темата да не бъде заключвана до утре по обяд ще съм си в нас и ще мога да дам още инфо относно температурата на компа след игра и преди игра )
- Respected
- Обратна връзка:
Кой ти е сглобил тая конфигурация (фирма) и кой ти е предложил тези компоненти ?

- Новак
- Обратна връзка:
Нека това да си остане в тайна понеже не искам да им свалям нещо като рейтинг сглобяван е от самоуки техници поне така предполагам понеже не ми изглеждат начетени продават компи и лаптопи някой направени други готови общо взето така таргуват и са компютърна зала с някой друг Playstation i xboxValve написа:Кой ти е сглобил тая конфигурация (фирма) и кой ти е предложил тези компоненти ?
- Новак
- Обратна връзка:
Линка който се опитвам да отворя не ми го отваря .. нещо ? този за amd сайтаValve написа:тва със засичнето на клиповете в youtube 480p на шестядрен процесор е невъзможно, освен ако няма вируси.. Най-вероятно този проблем е от нета. Свали най-новите драйвъри от сайта на AMD - http://support.amd.com/en-us/download.. поиграй някоя игра и да дай-снимка на температурите на компа с тази програма - Speccy.. Щото може процесора да тротва от висока температура и да спъва видеото (тротване означава че при висока температура, процесора намалява честотата си, за да се охлади по-бързо и от там спад в кадрите) ..
Последно промяна от Musti на 25 Апр 2015, 22:10, променено общо 1 път.
Причина: 9. Забранено е пускането на два поста един след друг, или така наречения "бъмп" (bump). Използвайте бутона "ПРОМЕНИ"!Следващия път +1 предупреждение.
Причина: 9. Забранено е пускането на два поста един след друг, или така наречения "бъмп" (bump). Използвайте бутона "ПРОМЕНИ"!Следващия път +1 предупреждение.
- Respected
- Обратна връзка:
http://support.amd.com/en-us/download ... избираш модел на видеото ОС и инсталираш.. ако сече пак дай снимки на температурите (когато можеш)Линка който се опитвам да отворя не ми го отваря .. нещо ? този за amd сайта

- Respected
- Ник в играта: J4m3$oN
- Скайп профил: georgi..s
- Обратна връзка:
Вземе да махнеш "оригиналния" драйвер на видеото и да си дръпнеш най новия за амд и си провери за куча марка захранване отвори 1 таск и виш кои процеси са активни спри си атоматичния ъпдеит на ос
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5TP_IAudn20[/youtube]
- Новак
- Обратна връзка:
- http://computer-store.bg/zahranvania/at ... ac-115230v (Такова ми е захранването)georgii.s написа:Вземе да махнеш "оригиналния" драйвер на видеото и да си дръпнеш най новия за амд и си провери за куча марка захранване отвори 1 таск и виш кои процеси са активни спри си атоматичния ъпдеит на ос
Win updater ми е спрян а за драйвъри трябва да ме насочите кои точно да си сложа как да истрия старите и т.н. отделно нямам си понятие като гледам таск знам ли кои процеси са важни и кои не ..
- Respected
- Обратна връзка:
Тва захранване е бая зле... Тия дето са ти го сглобявали им кажи да вземат по едно бесило и да овисват.. На горе-долу добри компоненти да сложат китайска бомбичка.. За 1000 лева можеше да ти се сглоби по-добра конфигурация с качествено захранване, но не може да върнеш времето назад.. Ходи при ония разбирачи и им тегли една майна и тва е
.. Или им кажи да ти сменят захранването с по-качествено и да ти отстранят проблема..
Ето ти примерна конфигурация с по-качествено захранване и по-добра видео карта
AMD FX-6300 /3.5G/X6/BOX AM3+
1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA
POWER C AXR9 270X 2GD5-TDHE/OC
8GB DDR3 1600 GEIL BULK
ASROCK 980DE3/U3S3
SHENHA ATX TOWER SH-999
PSU FORTRON FSP500-60APN /500W
Обща стойност - 1 039.53 лв. с ДДС

8GB DDR3 1600 GEIL BULK
ASROCK 980DE3/U3S3
SHENHA ATX TOWER SH-999

- Новак
- Обратна връзка:
По принцип благодаря ! ти че си направи труда понеже е важно за мен но както каза не мога да върна времето назад освен да си доплатя за по скъпо захранване което няма да е това а някакво 600 W понеже така изискват компонентите ми а относно цените .. не се лъжи те ми правят всичко безплатно тоест тези хора печелят от това да купуват продукта от по скъп сайт предполагам ! иначе доста добре ме насочи може би трябваше да отворя тема преди да си купя PC-тоValve написа:Тва захранване е бая зле... Тия дето са ти го сглобявали им кажи да вземат по едно бесило и да овисват.. На горе-долу добри компоненти да сложат китайска бомбичка.. За 1000 лева можеше да ти се сглоби по-добра конфигурация с качествено захранване, но не може да върнеш времето назад.. Ходи при ония разбирачи и им тегли една майна и тва е.. Или им кажи да ти сменят захранването с по-качествено и да ти отстранят проблема..
8GB DDR3 1600 GEIL BULK
ASROCK 980DE3/U3S3
SHENHA ATX TOWER SH-999