Въпрос отностно следване.

Тук ще се преместват стари и приключени теми от раздел "ОБРАЗОВАНИЕ"
Правила на форума
За стари и важни теми от раздел ОБРАЗОВАНИЕ.
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: DamnY0U
Скайп профил: damny0u
Вашият пол е: Жена
Обратна връзка:

Въпрос отностно следване.

Мнение от DamnY0U »

Здравейте,
Окончателно съм решила да не следвам архитектура, а нещо свързано с компютри и програмиране.Имам няколко въпроса относно това.

• Какво трябва да следвам за да мога след това да отворя компютърен сервиз?
  • Според вас най-добрия и достъпен университет в България.
  • Задължително ли е да държа матура по Английски език?
[/b]

Моля без заядливи коментари, а само мнения свързани с въпросите или които могат да ми помогнат с нещо.

"И най-милото ще отмилее, и най-близкото става далечно."
-Пеньо Пенев,"Пътека"

Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: LM ^^
Вашият пол е: Мъж
Обратна връзка:

Re: Въпрос отностно следване.

Мнение от LM ^^ »

Ето ти най-доброто място, даже съм цъкнал и специалността: http://priem.tu-sofia.bg/university/292. Можеш да го прочетеш и да се убедиш, че този университет е с най-добрата компютърна база от държавните. И не се изисква матура по английски. Даже за никъде не задължават да избереш конкретна матура. Просто след това държиш специален кандидатстудентски изпит по нужния предмет, за ТУ е математика.

п.с. Не уча там, затова не го смятайте за реклама. Това е мнението ми.
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: ----》卐《----
Обратна връзка:

Мнение от skobata »

Аз ще допълня само че в ТУ са езиците паскал и с++ за програмиране :Д
Офтопик:
и да знаеш МНОГО Е ТРУДНО :Д :Х
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта:
Обратна връзка:

Мнение от iv00 »

По- добре си се върни на архитектурата. Не знаеш какъв таралеж си слагаш в гащите. Предполагам са ти казали много пари има в този бранш еди какво си, това е бъдещето ама ситуацията не е толкова розова. Все пак избора си е лично твой, това е моята гледна точка.
Всичко, което имам, съм откраднал. Купих си само дипломата и шофьорската книжка. Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: J4m3$oN
Скайп профил: georgi..s
Обратна връзка:

Мнение от georgii.s »

физика и математика,входен във вуза и бал над 20 за 2ро класиране
Аватар
Respected
Respected

Обратна връзка:

Мнение от DamnY0U »

iv00 написа:По- добре си се върни на архитектурата. Не знаеш какъв таралеж си слагаш в гащите. Предполагам са ти казали много пари има в този бранш еди какво си, това е бъдещето ама ситуацията не е толкова розова. Все пак избора си е лично твой, това е моята гледна точка.
По принцип архитектурата НЕ ме влече, общо взето всичко свързано със строителство. А технологиите, до парите е много ясно, че като завърша няма да отворя веднага сервиз и да играя кючек. Мерси на ЛМ и Гошето :)

-Пеньо Пенев,"Пътека"

Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: .
Скайп профил: ЛС
Обратна връзка:

Мнение от JukeCity »

Върви в техническия във Варна , матура - ГЕОГРАФИЯ или Математика. По-добре вземи англ. 5,6 задължително , отиваш в друга държава учиш и ще те пращат и на стажове.
Аватар
Напреднал
Напреднал

Ник в играта: Nope
Обратна връзка:

Мнение от The Rock! »

Уча в училище дето ще излизам с Информационни ( С компютри.) И така, да се върнем по темата! Господина ни казал че най-много ще ни трябва:

- Английски Език ( Защото всички програми са на Английски, има и други езици. Ама като знаеш английски ще ти е лесно!) ; C++ програмата, и там другите неща дето сега учите, защото те ще ти трябват най-много ( 10 клас съм, и още не знам какво учите сега.) Затова че, ако искаш да си с компютри, трябва да знаеш тея неща! Аз това мога да ти кажа, ама ако има някой да ти каже друго. Да споделя.
Аватар
Respected
Respected

Обратна връзка:

Мнение от DamnY0U »

Добре, а без никакви познания по C++ не могат ли да ме приемат защото аз не я изучавам. До 9-10 клас вземахме най-работи, а в 11 клас имам само компютърно чертане или по-точно изучаване на AutoCAD 2009

-Пеньо Пенев,"Пътека"

Изображение
Аватар
Напреднал
Напреднал

Ник в играта: Nope
Обратна връзка:

Мнение от The Rock! »

DamnY0U написа:Добре, а без никакви познания по C++ не могат ли да ме приемат защото аз не я изучавам. До 9-10 клас вземахме най-работи, а в 11 клас имам само компютърно чертане или по-точно изучаване на AutoCAD 2009
C++ ще ти трябва в бъдеще също. Защото тази програма също е важна! Така разбрах от господина ни.

И нещо друго разбрах матурата по английски не е задължителна да е изкарваш. А просто трябва да знаеш отклично английски, а това за унивирситета. Трябва да знаеш. От - До всичко за компютрите, за хардлуер и т.н. , защото това не е било шега. А важно нещо.

- И въпроса ми е? Какво искаш да завършваш за тези компютри? За платки и т.н., илиии да разбираш от програми?

- И последния ми въпрос е, ако искаш да оправяш компютри (мисълта ми е да сменяш платки и другите неща C++, програмата не ти трябва. А ако искаш да преинсталирваш програми и т.н., програмата ще ти потрябва!)
Аватар
Respected
Respected

Обратна връзка:

Мнение от DamnY0U »

The Rock! написа:
DamnY0U написа:Добре, а без никакви познания по C++ не могат ли да ме приемат защото аз не я изучавам. До 9-10 клас вземахме най-работи, а в 11 клас имам само компютърно чертане или по-точно изучаване на AutoCAD 2009
C++ ще ти трябва в бъдеще също. Защото тази програма също е важна! Така разбрах от господина ни.

И нещо друго разбрах матурата по английски не е задължителна да е изкарваш. А просто трябва да знаеш отлично английски, а това за университета. Трябва да знаеш. От - До всичко за компютрите, за хардлуер и т.н. , защото това не е било шега. А важно нещо.

- И въпроса ми е? Какво искаш да завършваш за тези компютри? За платки и т.н., илиии да разбираш от програми?

- И последния ми въпрос е, ако искаш да оправяш компютри (мисълта ми е да сменяш платки и другите неща C++, програмата не ти трябва. А ако искаш да преинсталираш програми и т.н., програмата ще ти потрябва!)
Компютърно и софтуерно инженерство

-Пеньо Пенев,"Пътека"

Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: MESA
Обратна връзка:

Мнение от krasimiretov »

За тази специалност се приема с изпит по математика и български език. Препоръчително е матурата да ти е по математика, защото ще си горе долу на ти с материала(чувал съм, че изпита е по лесен от матурата). И другият плюс е че като видят че си държал такава матура шанса да те приемат е доста по-голям от тези с география да кажем. Пък ако и оценката е добра, пак голям плюс. Като науча малко повече информация относно как стоят нещата ще пиша пак.
Precision beats power and timing beats speed.
Офтопик:
Изображение
Заключено Заключено

Обратно към “Архив "ОБРАЗОВАНИЕ"”