Познан. Даниеле де Роси е най-добър в халфовата линия, но ще бъде върнат в защита за днешния мач на Италия срещу световния шампион Испания. "На 99,9% ще играя отзад и не ме е страх от това", показа смелост играчът на Рома. За него новият пост не е толкова непознат, тъй като и на клубно ниво му се наложи да пълни дупки в отбраната през изминалата кампания. "Ако си тактически интелигентен, можеш да вършиш всичко. Аз не си търся алиби и излизам на терена с убеждението, че един ден мога да стана най-добрият защитник в света. Може би отварям напълно нова страница в кариерата си. Ако нещата не се развият добре, мога да обвиня треньора и да кажа, че ме е пуснал извън обичайната ми роля, но това никога няма да го чуете от мен. Все пак най-важна е Италия, а не който и да било футболист", завърши Де Роси. Той Вече се превръща в един от най-опитните играчи в сегашната скуадра адзура, тъй като Чезаре Прандели в последните 2 години наложи доста млади играчи. Де Роси бе част от световните шампиони от 2006-а, но бе наказан за 4 мача, когато удари с лакът американеца Брайън Макбрайд. Това до ден днешен остава и най-голямата му грешка в кариерата.
Източник - http://www.focus-sport.net/