Pionner TS-WX305B 1300W + THUNDER TCA-2136 1200W

Тук ще се преместват стари и приключени теми от раздел "РАЗВЛЕЧЕНИЯ".

Модератор: Развлечения

Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: Neno
Вашият пол е: Мъж
Обратна връзка:

Pionner TS-WX305B 1300W + THUNDER TCA-2136 1200W

Мнение от Neno »

Да се похваля малко сега...

Купих си буфера и усилвателя преди 4 дена, и много се кефя на звука и мощността им. Просто не мисля че някой ден ще ми трябва по мощно жиотно!
Излезе ми 350лв. при положение че усилвателя е втора ръка, но е запазен.
Ресивъра пък го бях купил още преди нова година в края на декември. Но това не е всичката му мощ която показах, както ще видите в клипа Vol е макс до 50, а аз съм увеличил до 30 понеже говорителите на четирите врати са оригинални, и идват слаби за ресивъра. + това от усилвателя ми е намален баса точно заради тази цел. Нали се сещате че ще се чува само бръждене и думтене и аджеба все пак ние музика ли ще слушаме или ще гоним бабичките от дернека.
Ще се радвам да чуя ваши мнения относно покупката която съм направил.

Характеристики:
Офтопик:
Пасивен бас рефлексен субуфер Pioneer TS-WX305B
Макс. входяща мощност: 1.300 W
Номинална входяща мощност: 350 W
Честотна чувствителност: 20 - 125 Hz
Долна резонансна честота 29Hz
Размер на говорителя 30см /12"/
Размери: 508 x 328 x 379мм
Тегло: 11,6 kg

Автоусилвател THUNDER TCA-2136
Усилвател за кола THUNDER
Максимална мощност: 1200W
Номинална мощност(RMS) при 4 Ohm:2x136W
Номинална мощност(RMS) при 2 Ohm:2x272W
Номинална мощност(RMS) при 4 Ohm мостов режим:1x272W
Възпроизвеждани честоти:10 Hz- 50 KHz
Ниво на входящия сигнал: 0.2~5.0V
Отношение сигнал/шум: >92 dB
Изкривявания: 0.03%
Нискочестотен филтър(LPF): 40 Hz - 300 Hz
Високочестотен филтър(HPF): 40 Hz - 300Hz
Усилване на бас честотите: 0~12 dB при 45Hz
Инпенданс на говорителите:2~16 Ohm
Предпазители 2x30A
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта:
Обратна връзка:

Re: Pionner TS-WX305B 1300W + THUNDER TCA-2136 1200W

Мнение от iv00 »

Бaсa е много добре. Обaче след тaкъв сериозен гърмеж в бaгaжникa ще.трябвa дa помислиш и зa остaнaлите тонколони. Лично мое мнение е, че нa Aстрa не сa особено добри. Кaто зa нaй-бюджетен и ефективен вaриaнт препоръчвaм виброизолaция нa врaтите, тaкa че тонколоните дa рaботят в зaтворен обем и корите дa не издaвaт пaрaзитни шумове. Ефектa след тaзи оперaция дори и нa оргинaлните тонколони е Уaaу. Поздрaвления зa придобивкaтa. Продъьжaвaй в същия дух. И дa се ппохвaлиш със сьедвaщия мод.
Всичко, което имам, съм откраднал. Купих си само дипломата и шофьорската книжка. Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: r1oday
Скайп профил: r1odayftw
Обратна връзка:

Мнение от r1odayftw »

Много добре,не знам колко добре се чува в колата,но като гледах клипа и като увелича моя на компютъра,всичко почва да се тресе :D
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: Neno
Обратна връзка:

Мнение от Neno »

Благодаря iv00 за добрия съвет. За в бъдеще имам доста планове като пастиране, пране, закупуване на тапицерия за седалките, закупуване на гумени стелки, претапициране на висналия таван отзад, смяна на джанти с алуминиеви, смяна на говорителите, и изолация по вратите пода тавана, предния какпак и тем подобни. Общо взето маса пари ще трябва да метна. Но времето ще си покаже от къде ще почна и до къде ще стигна. Повечето неща ще си ги правя сам, но за пастирането до сега никога не ми се е налагало и не знам как.
Най вероятно ще заменя оригиналните говорители с други, пък после ще мисля другите работи.

r1odayftw
Ами баса е уникален, просто покрива всичките ми изисквания, да не казвам че даже препокрива. Вчера слушах от разстояние на 30 метра от колата с отворена задна врата и предна само прозорец, и пак се усеща тръпката от баса.
Да не говорим когато съм в колата при затворен шибидах, врати, прозорци, какъв масаж се получава на гърба ми. За тези които са на задната седалка и специално за този които е от страната на буфера, си е направо бонус вибрация на цялото тяло :)

ПП...

Направих лек тунинг с помощта на един приятел който чатка от кабелаци, понеже бушона почна да се топи поради лошата свързка. Направихме кабелите с калай за по-добра връзка. Отделно ми хрумна да монтирам копче за прекъсване на усилвателя под пепелника което сам изрязах, а приятеля ми върза кабелаците. Инсталирането на бутона беше по моя идея, и крайния резултат ми хареса много понеже е като заводско плюс това и е на удобно место. Сега когато съм спрял, мога спокойно да си изключвам усилвателя заедно с буфера за да не ми гълта ток.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта:
Обратна връзка:

Мнение от iv00 »

То кефа като си го направиш сам е троен. Обаче специално за пастирането ще ти трябват умения ако ще се прави с шлайф машина. На ръка няма грижи, ама пък търкането е .. мхммм може и 2 дена да потъркаш. :D С машина също може да пробваш обаче натиска трябва да е умерен и като цяло движенията трябва малко на сухи тренировки да ги заучиш. Също много се внимава с ръбове на врати и като цяло ръбове по купето, защото там слоя лак е по-тънък и е по-лесно да натиснеш и задържиш повечко = наиграна боя.
Всичко, което имам, съм откраднал. Купих си само дипломата и шофьорската книжка. Изображение
Заключено Заключено

Обратно към “Архив "Развлечения"”