Заглавието беше ясно, искам да знам дали някой се е занимавал поне с една от двете програми и дали е имал проблем със Real time line.
Целта ми е следната, искам да купя XEON E3-1230V3 и PALIT GTX970 JETSTREAM 4GB за да работя с двете програми с които ще обработвам, редактирам, добавям ефекти. Ще разполагам с 16гб рам като за начало, след това ще добавя още 16ГБ да станат 32. Искам просто някаква информация относно изисквания, какво сте чували, чели, дали имате приятели които се занимават с това, и дали сте работели с тези програми и какво точно сте правили с тях.
Мисълта ми е дали е достатъчно един такъв процесор и видео карта, а рамта е вече друг въпрос, нея не я мислим защото рам се набавя.
Някой работил ли е с AE и Premiere Pro ?
Правила на форума
За стари и важни теми от раздел ТЕХНОЛОГИИ.
За стари и важни теми от раздел ТЕХНОЛОГИИ.
- Respected
- Ник в играта: Neno
- Вашият пол е: Мъж
- Обратна връзка:
- Шефчето
- Ник в играта: USS Enterprise
- Обратна връзка:
- Активен
- Ник в играта: SKILLFUN
- Обратна връзка:
Re: Някой работил ли е с AE и Premiere Pro ?
Абе човек, не ти е нужен толкова добър компютър. На щайгите в училище съм ги използвал, за обработка на видео..
Единствената програма, която изисква доста хубав компютър е cinema 4d и всякакви подобни 3/4d програми.
Приеми AE, като фотошоп за клипове, нищо сложно и товарещо чак толкова компютъра. А PP е почти същата, като sony vegas ( ако си я ползвал ), отново не изисква нищо кой знае какво.
Ще ти помогнат процесора и видеото само за времетраенето на крайната обработка.
Братовчед ми си сглоби компютър за близо два бона, и няма и 1-2 месеца разбра, че няма нужда от чак толкова добър компютър.
ПС; Ще е добре да кажеш, точно с какво мислиш да се занимаваш, понеже програмите може да не са тежки, но ако примерно искаш да снимаш някакви игри, там вече ще ти трябват за да държиш високо фпс и качество.
Единствената програма, която изисква доста хубав компютър е cinema 4d и всякакви подобни 3/4d програми.
Приеми AE, като фотошоп за клипове, нищо сложно и товарещо чак толкова компютъра. А PP е почти същата, като sony vegas ( ако си я ползвал ), отново не изисква нищо кой знае какво.
Ще ти помогнат процесора и видеото само за времетраенето на крайната обработка.
Братовчед ми си сглоби компютър за близо два бона, и няма и 1-2 месеца разбра, че няма нужда от чак толкова добър компютър.
ПС; Ще е добре да кажеш, точно с какво мислиш да се занимаваш, понеже програмите може да не са тежки, но ако примерно искаш да снимаш някакви игри, там вече ще ти трябват за да държиш високо фпс и качество.
- Respected
- Обратна връзка:
Въпроса в калдата вече съм го задал снощи, ама все още няма отговор. Ами ако мислиш че снимане не игри е по тежко от снимане на запис от камера, то нека видим за какво иде реч. Да речем снимам определена игра айде ще вземем за пример CS GO. Записал съм демотата прекарал съм ги през програма която ги превръща в bmp и идва ред да ги поставя в AЕ. Ще записвам на 1080p да речем клипа който ще сглобявам с разните му ефекти ще е 20 минути. Какво ще стане с Real time line ? Ще имам ли проблем със преглеждането в реално време за да мога да превъртам назад и да гледам какво се е получило след като съм добавил ефекти и разни такива. Точно това ме интересува Real time line

- Активен
- Ник в играта: SKILLFUN
- Обратна връзка:
Ами снимането на игри зависи от компютъра, а снимането с камера си е от камерата.
Няма да имаш проблем с него, на моята щайга си ги гледам с малко насичане. Като цяло единствения бонус от видеото и процесора, ще е това че като го правиш в bmp файл, ще се обработва по-бързо. При мене 30 секунди видео отнема 5 минути.
Надявам се да съм ти бил полезен.
Няма да имаш проблем с него, на моята щайга си ги гледам с малко насичане. Като цяло единствения бонус от видеото и процесора, ще е това че като го правиш в bmp файл, ще се обработва по-бързо. При мене 30 секунди видео отнема 5 минути.
Надявам се да съм ти бил полезен.
- Respected
- Обратна връзка:
DeMoNTRAK много убедителен ми звучиш. Пробвал ли си да едитваш, свързваш cs клипове с добавени ефекти на 1080p повече от 5 мин?