Windows 10 or 7 ?

Тук ще се преместват стари и приключени теми от раздел "ТЕХНОЛОГИИ"
Правила на форума
За стари и важни теми от раздел ТЕХНОЛОГИИ.
Аватар
Напреднал
Напреднал

Ник в играта: DaZzLe
Вашият пол е: Мъж
Обратна връзка:

Windows 10 or 7 ?

Мнение от DaZzLe »

Искам да си преинсталирам компа,
но не мога да реша,
кой windows да си сложа,
двоумя се се между 10 и 7
Офтопик:
Сори,ако съм сбъркал рездела.
yung god
Аватар
Много Добър
Много Добър

Ник в играта: Z3roC00L
Скайп профил: zeroc00l_555
Обратна връзка:

Re: Windows 10 or 7 ?

Мнение от zerocool_555 »

Може да дадеш характеристиките на компютъра си за улеснение.
Аз лично предпочитам Win 7.
Изображение
Аватар
Новак
Новак

Ник в играта: Различни
Обратна връзка:

Мнение от ВЕКОВЕНЪ »

Не се прецаквай с Win 10,7 си класика!Нищо,че съм с xp ма тва е друга тема хахах
Изображение
УЛТРАС ЛЕВСКИ СОФИЯ
Аватар
cmg
Активен
Активен

Ник в играта: Can't be known
Обратна връзка:

Мнение от cmg »

Не всеки компютър може да ползва Уиндоус 7 качествено, а и дори да може, трябва да е 32 битов Home Premium или тем подобни по-слаби версии на OS-а. Аз бих ти казал, че ако имаш 4-6+ RAM, ще ти провърви всякакъв OS отлично.

Между 10 и 7, избора е ясен. На 10 ти крадат информацията, не вървят някои игри, по-труден е за осъзнаване и е по-тежък от 7. Докато 7 изисква по-малко RAM, всичко върви чудесно под него, много по-лесен и ефикасен е, за финал и е по-хубав дизайна му дори. Стреляй на Уин7, но въпреки всичко, дай снимка на компютърните си характеристики в темата.
"Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable." - John F. Kennedy
Изображение
Аватар
Напреднал
Напреднал

Обратна връзка:

Мнение от DaZzLe »

cmg написа:Не всеки компютър може да ползва Уиндоус 7 качествено, а и дори да може, трябва да е 32 битов Home Premium или тем подобни по-слаби версии на OS-а. Аз бих ти казал, че ако имаш 4-6+ RAM, ще ти провърви всякакъв OS отлично.

Между 10 и 7, избора е ясен. На 10 ти крадат информацията, не вървят някои игри, по-труден е за осъзнаване и е по-тежък от 7. Докато 7 изисква по-малко RAM, всичко върви чудесно под него, много по-лесен и ефикасен е, за финал и е по-хубав дизайна му дори. Стреляй на Уин7, но въпреки всичко, дай снимка на компютърните си характеристики в темата.
zerocool_555 написа:Може да дадеш характеристиките на компютъра си за улеснение.
Аз лично предпочитам Win 7.
http://www.img-share.eu/f/images/288/Bez-imehsCBYgN.png
yung god
Аватар
cmg
Активен
Активен

Ник в играта: Can't be known
Обратна връзка:

Мнение от cmg »

Предостатъчно RAM имаш. Win7 Ultimate 64 bit или Win7 Professional 64 bit ти препоръчвам.
"Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable." - John F. Kennedy
Изображение
Аватар
Новак
Новак

Ник в играта: 
Скайп профил: 

Мнение от Disregard »

Зависи в какви аспекти. Може би искаш сигурността да ти е приоритет или кое изглежда по-добре. Ако се изясниш, ще ни помогнеш за стигане до консенсус с теб.

cmg написа:Не всеки компютър може да ползва Уиндоус 7 качествено, а и дори да може, трябва да е 32 битов Home Premium или тем подобни по-слаби версии на OS-а. Аз бих ти казал, че ако имаш 4-6+ RAM, ще ти провърви всякакъв OS отлично.

:blink: Това не направи никакъв смисъл. Относно качественото ползване на Уиндоус зависи от това, дали версията е закупена от retailer (2-ра ръка) или си е поръчал от самата компания на Майкрософт. Ако е от 2-ра ръка, тогава ще трябва самостоятелно и ръчно да пренастрой конфигурациите и модификациите, за да избегне проблеми, защото ще има бъгове и проблеми.

А за битовата система, не би могъл да кажеш нещо по-неправилно. Затова ти препоръчвам да прочетеш тази статия: http://www.howtogeek.com/56701/htg-expl ... windows-7/ която ще ти помогне за изяснение на битовите версии на процесора, което е свързано с РАМ паметта, но няма да намериш процесор (даже и евтин) в днешно време, който да е 32 или по-малко битов, освен ако не искаш процесор, който е по-бавен или с едно изречение: процесор, който е по-старомоден, а съм почти сигурен, че DaZzLe не би желал такъв.
TL;DR: 64-битов процесор > 32-битов процесор. И в техническият смисъл, и в маркетинговият смисъл, 64-бита бие 32-бита, което е независимо от операционните системи. Можете да стигнете до заключения по този смисъл.
Също така не мога да схвана защо смени темата към процесори от операционни системи. DaZzLe не желае да бенчмарква или да изгражда нов компютър. Придържай се към оригиналната тематика.
Предлагам ти да не започнеш спор с мен, защото ще се оттеглиш от темата още повече. Ако искаш спор, ми пиши по Скайп.
Your usual W3D and a satanist.
Do not trust a coder.

Currently learning: Node.JS
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: .
Скайп профил: ЛС
Обратна връзка:

Мнение от JukeCity »

Аз съм на 10 никва информация не са откраднали, а кво ще откраднат ? :be:

"Някои игри не тръгвали" , проблем не съм видял до сега, новите игри много ясно, че ще тръгват на 10-ката така, че не виждам смисъл да се притесняваш за това. Аз съм 10 от няколко месеца и съм доволен :)
Аватар
Аматьор
Аматьор

Ник в играта: Elm Street
Обратна връзка:

Мнение от Tyga »

За мене 10 си е доста по-добра от 7.
Причина: Моя лаптоп е уникално бъгав. По принцип и аз бях на 7. Но както винаги ще реши да се бъгне и разбира се му трябва пре-инсталация. Един приятел ми сложи 10 от която съм ужасно доволен. Доста по-леко от 7 повярвай. А доколкото до свикването му, ще свикнеш за 0 време.
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: pastet
Обратна връзка:

Мнение от KaRaJaTa1988 »

Win 7 е доста стар и лично ако аз трябва да избирам между него и 10, то ще избера 10.Преди 1 месец някъде бях на 10-ка и останах доволен, с изключение на това, че в края тотално се сбъгяса нещо и почна да ми създава ядове.Сега съм на 8.1 просто защото 10 вече е платена(от края на юли мисля).Проблеми с игри при 10 едва ли ще има.ЛоЛ, Дота, ТФ2, ЦСГО тръгваха без проблеми.Също така не съм видял нова игра да има проблеми с Win10.Ако има такъв вероятно проблема е другаде, а не в самата ос.
Напуши се във нощта, дълбоко в рая, почувствай топлината, тук във рая, издигни се на високо в небесата, усещаш ли сега, колко яка е тревата?
Аватар
Напреднал
Напреднал

Обратна връзка:

Мнение от DaZzLe »

Някой ако може да прати линк за 10-ка ?
yung god
Аватар
Respected