Здравейте драги потребители!
Бих искал да разбера вашата лична позиция и познания по темата за Първото българско Европредседателство.
Какво мислите, какви са вашите очаквания, моля изразете си мнението.
Интересно ще ми е @Undisputed какво мисли по темата
Специалността в университета ми е такава ,че това грандиозно събитие няма как да бъде прескочено от нашите драги преподаватели , не че много ме интересува , но разбрах ,че предишния домакин е бил Естония , а сега предстои да бъде Австрия и един вид се формира една тройка ( като включим България) и тази тройка цели да има повече приемственост в политиката.
Като идиот мога да кажа ,че Господари на ефира ще имат материал за идните 6 месеца
"If you talk about those of whom we do not speak, have you not spoken of that about which we do not talk?"
Аз съм на мнение, че рано или късно всяка една държава в ЕС минава през този период на предстедателствуване.
Отначало бях на мнение, че със сегашните ни политици, дори да сме обявени за най-добро придвижване на държавата към върха в ЕС, пак си оставаме назад.
На откриването нито един от нашите политици не ме впечатли - изключение за това е Г-н Радев. Изказа се точно и ясно.
От страна на чужденците, бих казал че Tusk бе звездата на деня. Показа на света, че този чист и красив наш език бил говорим и от други. Голям респект ни даде, наистина.
Факт е, че господата от чужбина не само са на административни постове, но и говорят по няколко езика, за разлика от нашия пъпеш. Това показва колко необразовани хора са на черешката на тортата у нас.
Смятам, също така, че сме най-зле подготвената държава за ЕвропреЦедателството. Например днес, бях свидетел на поредната глупост - спря тока в столицата (на дадени места). Ако беше станало това на откриването на ЕвропреЦедателството, то тогава щяхме да сме като червеният нос на някой палячо - пълна, кръгла излагация. Поне не се случи така.
Не вярвам, че ще постигнем нещо с тая отговорност. По-вероятно е да си останем доволни само с това, че впечатлихме, наядохме и напихме Юнкер с българска луканка, шопска салата и народна скоросмъртница.
Недей дочаква и зори,
Върви ори, ори, ори...
Като няма прокопсия,
Плюл съм в тази орисия!
Въпроса е, че всеки го надува като че ли е нещо голямо.
А това съвсем не е така, както каза Undisputed, всяка държава минава през този период. Това е нормална процедура, не знам защо всички са отвориха повече, а политиците използват този пост за да разсеят гражданите от това, което се случва в държавата. Не казвам че ще осерат Съюза, а че няма да се случи нищо по-различно, реда ни както дойде, така и ще си замине.