Една съботна идилия :)

Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: Mario
Скайп профил: mario_sscs1.6
Вашият пол е: Мъж
Обратна връзка:

Една съботна идилия :)

Мнение от Mario »

Здравейте, колеги и потребители на Слаксърв !

Така, в това малко репортажче ще покажа една перфектно изкарана събота в близост до моето малко селце ...

Та, понеже с брат ми(Koceto) ни доскуча малко в голямата и красива, но за съжаление тъй мръсна София, решихме да палнем колицата и да забегнем малко след околовръстното. В крайна сметка решихме, че ще ходим на село, любимото на брат ми място за relax...и мое естествено. Нямайки търпение решихме още в петък вечерта да тръгнем, макар и по тъмно, но както брат ми вика...''леко се стига далеко''. Пристигнахме късно на село...на другия ден - спане до късно и чак към 16.00 часа, приготвихме такъмите, взехме двуколките и хайде на разходка. Та покарахме някъде около 3-4 км и к'во да видим...моста през който трябва да минем, почти го няма...ще го разширявали...
Изображение
Изображение - Искърчето си течеше все така бавно...
Както и да е, брат ми се пазари с пазачите да ни пуснат да минем, с уговорката, като се върнем моста още да го има :laught: .
Изображение
Така, след още около километър каране пристигнахме на уреченото място, а то ни чакаше все така мирно, тихо и необятно...
Изображение
Изображение
Последва оглеждане на водоема и търсене на прилични за риболов места. Брат ми веднага си набеляза работното място, а аз най-нахално се присламчих на метър от него...ха-ха , той разбира се не пропусна да го отбележи ;д
Последва приготвяне на такъмите...Бяхме решили, че този ден ще го отдадем само на спининг(риболов на изкуствени примамки)
Изображение
Започна едно обикаляне на водоема...нагоре, надолу из шубраците.
Изображение
Брат ми даже си намери 6 лв. на цяло и за малко не си счупи въдицата...подхлъзна се на един висок бряг и падна до водата, аз за съжаление не успях да го видя, но за сметка на това го чух...хахахахахах
За съжаление колкото и да обикаляхме водоема, риба не намирахме. Сменяхме блесни, воблери, различни силиконови примамки, но всеки път едно и също...нищо! Аз нямам много опит на гьола, но брат ми го е посещавал доста пъти и не можеше да повярва на това, което се случва. След малко мина един местен човек, който пасеше козичките си и ни разказа нещо, което много ни разочарова, а именно, че в началото на лятото, когато пак бил излязъл на паша, видял двама мъже с лодка...биели рибата с ток :/ Е как да им не....няма значение.
А, колко спомени имаме от това гьолче... и все хубави:
Изображение -тази за съжаление не можахме да я съхраним жива...много лошо беше глътнала : (
Изображение -Тук приятелката на брат ми връща едно бебе щукле веднага след като лапна воблер, който така и не разбрахме как е успяла да го побере в устата си :laught:
Изображение
Изображение - тази я хвана приятел на брат ми преди 1-2 години, но брат ми веднага да направи снимка с рибата :laught: ...Дано пак се възстанови популацията на щука на този водоем...там сме се запали по риболова и Коцето, а след това и аз...

Решихме, че няма смисъл да седим повече и хайде обратно. Но когато стигнахме до моста, който споменахме по-горе, Коцето предложи да отидем до един стар рибарник наблизо,тъй като там беше един негов приятел и щяхме да съчетаем разходката с една приятна приятелска среща......а пък и всички в местността знаем, че водоемът дава много риба, макар и малка по размери . Речено - сторено !
Беше пълно с хора...Всеки си води там дечицата, за да се порадват, защото както намекнах, там много рядко се случва някой да се върне капо...Набелязахме място...
Изображение
Последва бързо преправяне на спининговите въдици на плувки и започна предаването ''Гол след гол''. За няколко часа без да си даваме много зор, с не големи приготовления, но за сметка на това с много мерак.
Равносметката в края на риболова, който продължи няколко часа, беше: трима човека - хванахме около 4-5 кила риба(огромни 10--15 сантиметрови таранки :laught: ) Все пак беше доста забавно и нямаше миг в който плувката ти да не играе.
Изображение Всичката риба, след това беше пусната в р.Искър, която е на 50 метра от това блато. Да се надяваме, че догодина ще хващаме прилични таранки !
Започна да се свечерява и дойде време да хващаме пътя:
Изображение

Надявам се успях да Ви поразтоваря малко от напрегнатото ежедневие. Ще продължавам да качвам подобни излетчета, ако имате и Вие такива интересни преживявание, споделете ги с нас ! :tongue: . Поздрави на всички !!!

Изображение
Аватар
Аматьор
Аматьор

Ник в играта: x2d|YellowRooster
Обратна връзка:

Re: Една съботна идилия :)

Мнение от YellowRooster »

Аз завърших фотографско училище и такива пейзажи са ми много голяма слабост. Хубаво е , че релаксирате по този готин начин и го оценявате ( лично аз не съм риболовец , нямам ги нервите ) , но въпреки всичко е много хубаво. Поздрави , чудесни снимки :)
Изображение
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: Koceto
Скайп профил: koceto_slackserv
Обратна връзка:

Мнение от Koceto »

Беше много приятна почивка. Надявам се да сме свободни в близките 1-2 седмици пак и да успеем да повторим :P
'' Човек не може да се изгуби, освен когато е сигурен, че знае пътя..."
Китайска пословица
Аватар
Новак
Новак

Ник в играта: SuppernaturaL
Скайп профил: j.dimitrov93
Обратна връзка:

Мнение от SupernaturaL »

Много хубави снимчици и чудно излетче сте спретнали :) БРАВО !
Спираш да проверяваш под леглото си за чудовища тогава, когато разбереш че то живее в теб !!!
Аватар
Шефчето
Шефчето

Ник в играта: USS Enterprise
Обратна връзка:

Мнение от Genata »

марио фотограф !,водете ме и мен някой път с вас бре,и мен ме кефи да си играя с въдичките
Изображение
Аватар
Аматьор
Аматьор

Ник в играта: x2d|YellowRooster
Обратна връзка:

Мнение от YellowRooster »

Впрочем , Гената е прав , приемате ли и други хора със вас , аз имам нужда малко да се махна от тая шумотевица :D
Изображение
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Обратна връзка:

Мнение от NjOyYy »

Genata написа:марио фотограф !,водете ме и мен някой път с вас бре,и мен ме кефи да си играя с въдичките
Ммм в такъв случай да ти дам моята въдица да си поиграеш малко :finger:
Изображение
Аватар
Напреднал
Напреднал

Ник в играта: Ludiq Jones !
Обратна връзка:

Мнение от krisko0o »

:be: Добри снимки аз особенно мн ме кефи да лова риба ... Браво Марио
Изображение