Така, в това малко репортажче ще покажа една перфектно изкарана събота в близост до моето малко селце ...
Та, понеже с брат ми(Koceto) ни доскуча малко в голямата и красива, но за съжаление тъй мръсна София, решихме да палнем колицата и да забегнем малко след околовръстното. В крайна сметка решихме, че ще ходим на село, любимото на брат ми място за relax...и мое естествено. Нямайки търпение решихме още в петък вечерта да тръгнем, макар и по тъмно, но както брат ми вика...''леко се стига далеко''. Пристигнахме късно на село...на другия ден - спане до късно и чак към 16.00 часа, приготвихме такъмите, взехме двуколките и хайде на разходка. Та покарахме някъде около 3-4 км и к'во да видим...моста през който трябва да минем, почти го няма...ще го разширявали...

Както и да е, брат ми се пазари с пазачите да ни пуснат да минем, с уговорката, като се върнем моста още да го има

Така, след още около километър каране пристигнахме на уреченото място, а то ни чакаше все така мирно, тихо и необятно...

Последва оглеждане на водоема и търсене на прилични за риболов места. Брат ми веднага си набеляза работното място, а аз най-нахално се присламчих на метър от него...ха-ха , той разбира се не пропусна да го отбележи ;д
Последва приготвяне на такъмите...Бяхме решили, че този ден ще го отдадем само на спининг(риболов на изкуствени примамки)

Започна едно обикаляне на водоема...нагоре, надолу из шубраците.

Брат ми даже си намери 6 лв. на цяло и за малко не си счупи въдицата...подхлъзна се на един висок бряг и падна до водата, аз за съжаление не успях да го видя, но за сметка на това го чух...хахахахахах
За съжаление колкото и да обикаляхме водоема, риба не намирахме. Сменяхме блесни, воблери, различни силиконови примамки, но всеки път едно и също...нищо! Аз нямам много опит на гьола, но брат ми го е посещавал доста пъти и не можеше да повярва на това, което се случва. След малко мина един местен човек, който пасеше козичките си и ни разказа нещо, което много ни разочарова, а именно, че в началото на лятото, когато пак бил излязъл на паша, видял двама мъже с лодка...биели рибата с ток :/ Е как да им не....няма значение.
А, колко спомени имаме от това гьолче... и все хубави:

Решихме, че няма смисъл да седим повече и хайде обратно. Но когато стигнахме до моста, който споменахме по-горе, Коцето предложи да отидем до един стар рибарник наблизо,тъй като там беше един негов приятел и щяхме да съчетаем разходката с една приятна приятелска среща......а пък и всички в местността знаем, че водоемът дава много риба, макар и малка по размери . Речено - сторено !
Беше пълно с хора...Всеки си води там дечицата, за да се порадват, защото както намекнах, там много рядко се случва някой да се върне капо...Набелязахме място...

Последва бързо преправяне на спининговите въдици на плувки и започна предаването ''Гол след гол''. За няколко часа без да си даваме много зор, с не големи приготовления, но за сметка на това с много мерак.
Равносметката в края на риболова, който продължи няколко часа, беше: трима човека - хванахме около 4-5 кила риба(огромни 10--15 сантиметрови таранки

Започна да се свечерява и дойде време да хващаме пътя:

Надявам се успях да Ви поразтоваря малко от напрегнатото ежедневие. Ще продължавам да качвам подобни излетчета, ако имате и Вие такива интересни преживявание, споделете ги с нас !