Всички неща свързани с ПРАВИЛАТА,ще бъдат обсъждани ТУК!
- Активен
- Ник в играта: U.S.S. Voyager
- Скайп профил: nikostay1
- Вашият пол е: Мъж
- Обратна връзка:
Re: Всички неща свързани с ПРАВИЛАТА,ще бъдат обсъждани ТУК!
Аа тази идея е много странна, а и не мисля, че е на правилното място и се пак това е едно абсурдно предложение. Виповете и СМС админите да бъдат ограничени в това да си вършат работата е много странно се пак може да има кандидати искащи да се изяват, но да нямат възможност. Не се обиждай, но на истина това е едно много странно и глупаво предложение за мен. И предполагам не дообмислено и напълно неосъзнато и прибързано.

- Аматьор
- Ник в играта: Iron Wolf
- Обратна връзка:
Искам да предложа следното правило:
За невалидна команда да се счита такава, която е неразбираема или е невъзможно изпълнението и
Пример:Na kilii freeze v zadna stena, команда при която има сгрешена само 1 или 2 букви да се счита за валидна.
Пример: V kili freeze
(Предлагам го, защото понякога се случва Simon-а да сгреши една буква и някой голям "разбирач" просто да каже "ем тя е невалидна тая команда" или нещо от тоя сорт и да тръгне да се разхожда, да го убият и следващия рунд да наспами чата за FD)-това е само пример има и по-тежки случаи с обиди и т.н
За невалидна команда да се счита такава, която е неразбираема или е невъзможно изпълнението и
Пример:Na kilii freeze v zadna stena, команда при която има сгрешена само 1 или 2 букви да се счита за валидна.
(Предлагам го, защото понякога се случва Simon-а да сгреши една буква и някой голям "разбирач" просто да каже "ем тя е невалидна тая команда" или нещо от тоя сорт и да тръгне да се разхожда, да го убият и следващия рунд да наспами чата за FD)-това е само пример има и по-тежки случаи с обиди и т.н
Офтопик:

- Respected
- Ник в играта: Tony Montana
- Обратна връзка:
От идеите на square:
Това беше спазвано неформално като единствено fz можеше да се съкращава. Не виждам защо да се добавя като правило стига да не са някакви фрапиращи съкращения. Но може и да бъде добавено леко променено.
СМС админ/ВИП си плащат и тяхното право няма да бъде ограничено освен ако те самите не си го предизвикат.
32. Забранено е задаване на команда която не може да бъде реално изпълнена ! [Отнася се към надзирателите]
1. Предлагам да се ЗАБРАНИ съкращаването на думите на Саймън (fz, izo gr etc.)
Това беше спазвано неформално като единствено fz можеше да се съкращава. Не виждам защо да се добавя като правило стига да не са някакви фрапиращи съкращения. Но може и да бъде добавено леко променено.
Отхвърля се. Даването на JB packs e изборно, не по принуда като единственото което е забранено е моленето.2. Предлагам да се забрани даването на JBP (Jail Break Packs) без да има основателна причина за това.
Това винаги е било така3. След умирането на Саймън командата му ОСТАВА.
Има правило забраняващо този сорт команди4. Саймънът да НЯМА право да задава въпроси от лично естество на затворниците.
ПРИМЕР: на колко годи съм? как се казва вторият ми братовчед? Player кога е роден?
Това не е нужно да се въвежда като правило според мен, всичко зависи от Simon дали ще ви позволи да го манипулирате или не.5. При задаване на нова команда, в която НЕ Е уточнено ново местоположение...
И защо не го направите така, че, когато има админ в сървъра виповете да нямат право да се бъркат в работата и да пречат на админите. Имам предвид, когато в сървъра има админ виповете да нямат право да transfer,kick,gag,slay,slap, освен, ако някой от админите не им разреши. А, когато няма админ в сървъра, виповете да са свободни да използват правата си на воля.
СМС админ/ВИП си плащат и тяхното право няма да бъде ограничено освен ако те самите не си го предизвикат.
от Iron Wolf [ IP: 95.43.58.232 ] » 01 Апр 2014, 19:21
Искам да предложа следното правило:
32. Забранено е задаване на команда която не може да бъде реално изпълнена ! [Отнася се към надзирателите]
- Пояснение: ако е зададена команда която ви казва да застанете на леглото или мивката в килията,а вие сте трима! Следователно тази команда не може да бъде изпълнена пълноценно от всички затворници.
- Наказва се с : Slay; При повторно нарушение се премества в отбора на затворниците.
- Аматьор
- Ник в играта: Iron Wolf
- Обратна връзка:
Това правило пояснява само половината от това което аз предложих. Имам предвид, че бихте могли да добавите ето тази част "команда при която има сгрешена само 1 или 2 букви да се счита за валидна" към съответното правило, грешки стават дали от бързане или от недоглеждане и винаги ще се намери някой който да започне да спами "НЕВАЛИДНА Е":"ЩО МЕ СТРЕЛЯШ БЕ ******":"ЩО МА УБИ БЕШЕ НЕВАЛИДНА" и това само заради 1-на буквичка.... :Tony Montana написа: 32. Забранено е задаване на команда която не може да бъде реално изпълнена ! [Отнася се към надзирателите]
- Пояснение: ако е зададена команда която ви казва да застанете на леглото или мивката в килията,а вие сте трима! Следователно тази команда не може да бъде изпълнена пълноценно от всички затворници.
Правилата можеш да ги намериш тук http://www.slackserv.com/forum/viewforum.php?f=12
- Наказва се с : Slay; При повторно нарушение се премества в отбора на затворниците.

- Respected
- Ник в играта: HuliganaKuncho
- Скайп профил: petar.sub12
- Обратна връзка:
Това е интересно предложение @Iron Wolf, но когато се случи в команда, да е объркана дума, лично аз "отхвърлям" това условие от командата (примерно ако в "na liniq freeze, subrani, makli gr mrt", малки групи е сгрешено и то отпада, а другото се изпълнява, защото се случва от много дълги команди, накрая да не се вижда примерно "pogled nadolu", тогава погледа отпада, но командата важи).
Средни пръсти от морето до небето, #хаштаг Кънчата хлг, искренно ваш враг.
- Respected
- Ник в играта: skeleta
- Скайп профил: igrata_1990
- Обратна връзка:
аз пък да ви кажа мен пък не ми харесват дългите команди както каза хулигана по някой път не се вижда цялата команда и трябва да отварям конзолата за да прочета и в някой случаи бивам убит защото аз чета конзолата а през това време не изпълнявам за това ако може както каза хулигана ако не може да се види да не се изпълнява но другото което е че в повечето случаи е с бинд и са дълги и не знам как ще се приеме от саймъна да кажа нали той дава командата ако не го изпълниш и той те убие.
- Напреднал
- Ник в играта: Zwitter
- Скайп профил: riseto_96
- Обратна връзка:
Според мен не трябва да се изпълняват команди от рода на "na kiliq duck" и т.н.,но команди от този тип "na liniq freeze, subrani, MAKLI gr mrt"да си се изпълняват,защото абсолютно всеки играч разбира какво се изисква от него,но просто някои играчи се правят на интересни с реплики от сорта на "невалидна",за да бунтят или просто да дразнят саймъна..В правилото много ясно си пише:32. Забранено е задаване на команда която не може да бъде реално изпълнена ! [Отнася се към надзирателите]..Тази може да бъде изпълнена..

Офтопик:
Офтопик:

Офтопик:
- Respected
- Обратна връзка:
За това трябва да се премахне правилото, за това че дори и един затворник да няма звук, Саймън е длъжен да пише. Не може 2014г. никой от тях да няма колонки/буфери/слушалки, та даже слушалките от nokia стават за РС (същият жак са). Мисля, че даже би трябвало да се направи пожелание говорене и писане, по преценка на Саймън. В момента ако тръгна да говоря по микрофона, половината не чуват и трябва да ги разпределям на групи (странното е, че когато им кажа името започват да спамят "нямам звук", но не знам от къде знаят че точно за тях говоряZwitter написа:Според мен не трябва да се изпълняват команди от рода на "na kiliq duck" и т.н.,но команди от този тип "na liniq freeze, subrani, MAKLI gr mrt"да си се изпълняват,защото абсолютно всеки играч разбира какво се изисква от него,но просто някои играчи се правят на интересни с реплики от сорта на "невалидна",за да бунтят или просто да дразнят саймъна..В правилото много ясно си пише:32. Забранено е задаване на команда която не може да бъде реално изпълнена ! [Отнася се към надзирателите]..Тази може да бъде изпълнена..Офтопик:Офтопик:

- Напреднал
- Обратна връзка:
Има хора,които слушат музика,докато играят(аз също го правя често)Има такива,които нямат самостоятелна стая и не им удобно някой да говори с микрофон..Има всякакви причини даден играч да казва,че няма sound

Офтопик:
- Respected
- Обратна връзка:
Да, но не можем да отречем че всички развити JB сървъри, дори чуждестранните използват микрофоните. Мода е създаден за говорене с микрофон, именно за това в кода на плъгина има въведени кодове, които забраняват "гласа" на затворниците, надзирателите, според cvar. Просто самият мод е по-приятен, ако се използва микрофона.
- Напреднал
- Обратна връзка:
Никъде не пише,че е забранено да се използва този мод..Просто има хора без sound,а докато ги има ще трябва саймъна да се съобразява с тях..

Офтопик:
- Respected
- Ник в играта: skeleta
- Скайп профил: igrata_1990
- Обратна връзка:
Абе стига с тва говорене аз лично имам и слушалки и колони ама не ги използвам почти никога не слагам слушалки повечето случаи слушам музика или нещо друго сега че на на някой му се говори или нему се пише останали те не са виновни както е казано не е забранено говоренето които иска може да слуша саймъна който иска може да си слуша музика но това е мое мнение тъй че както се реши така ще е.
п.п само да добавя оня ден когато говорихте имаше някой които си говореха нормално ама имаше двама които единия ми се смее а другия ми вика ох като убие някой е ма ако ще се използва за смях и ох по добре да го няма и като го търпях и като му казах че ако продължи да се смее ще го гагна той излезе тва ко ще каже значи той иска да го слушат как се смее а другия като казах слушам музика нали да се пише той ми каза кво да те направя и се наложи да спра звука на цс и така играх
п.п само да добавя оня ден когато говорихте имаше някой които си говореха нормално ама имаше двама които единия ми се смее а другия ми вика ох като убие някой е ма ако ще се използва за смях и ох по добре да го няма и като го търпях и като му казах че ако продължи да се смее ще го гагна той излезе тва ко ще каже значи той иска да го слушат как се смее а другия като казах слушам музика нали да се пише той ми каза кво да те направя и се наложи да спра звука на цс и така играх
- Respected
- Ник в играта: Tony Montana
- Обратна връзка:
Няма смисъл толкова да издребняваме и да се заяждаме за дребна правописна грешка, стига командата да е разбираема. Като ви чета предложенията ако искате можем да напишем устав с команди? Целта е да е приятна играта не играчите да се чувстват като в съдебна зала нали сървъра е фън, за релакс... Админите нали сме затова на момента да преценяваме коя команда е разбираема, коя реално изпълнима коя не и да преправяме.
Колкото до предложението за микрофона:
13 Simon-а има право да дава заповеди говорейки по микрофона,но ако има и един затворник който няма sound, той е длъжен да дава командите пишейки,ако simon-a не го направи наказанието е slay,при повторна грешка преместване като T
Това е обсъждано поне 100 пъти. Не всеки Simon става за гласово командване, като половината играчи не го разбират, други пък нямат звук, трети слушат музика. Правилото е формулирано по този начин, за да може да се прецени в игра кой става и кой не. Вярно е играта става забавна, но и това е според зависи. Troller-чо например е идеален за гласово водене, с тоя мамут човек може да се попикае от смях докато играе.
Колкото до предложението за микрофона:
13 Simon-а има право да дава заповеди говорейки по микрофона,но ако има и един затворник който няма sound, той е длъжен да дава командите пишейки,ако simon-a не го направи наказанието е slay,при повторна грешка преместване като T
Това е обсъждано поне 100 пъти. Не всеки Simon става за гласово командване, като половината играчи не го разбират, други пък нямат звук, трети слушат музика. Правилото е формулирано по този начин, за да може да се прецени в игра кой става и кой не. Вярно е играта става забавна, но и това е според зависи. Troller-чо например е идеален за гласово водене, с тоя мамут човек може да се попикае от смях докато играе.
- Напреднал
- Обратна връзка:
Проблема е обаче,че ако саймъна използва микрофон и започват и част от играчите да ползват микрофоните и става мазало..Аз също не съм съгласен да стоя и да слушам разговори между някои си,че му се говорело..Като искат да си говорят има си ts,има си и скайп..Никой не е длъжен да ги слуша,а както каза и колегата,като убият някой и да стоят да се хилят,като молоумници..Аз съм на мнение,че ако се говори,то да говори САМО саймън и то съобразно командата,ако всички имат sound..

Офтопик:
- Respected
- Ник в играта: DamnY0U
- Скайп профил: damny0u
- Вашият пол е: Жена
- Обратна връзка:
Предлагам да се сложи правило за фенерите да се използват само когато е наложително и мапа е тъмен. Защото става 2 дена цт-та го ползват и когато е светъл мапа с цел да лагва на играчите. Когато има админ го слейват за дразненето , но когато няма админ е пълен ужас...
"И най-милото ще отмилее, и най-близкото става далечно."
-Пеньо Пенев,"Пътека"

- Respected
- Обратна връзка:
Тогава няма да се оплаквате, че командите били биндове, еднообразни и прочие, като не можете да живеете без скъпоценната си музика. Който си слуша музика, ще умира от last duck mre и това е. Другите ще се забавляват, рано или късно ще се прежалите без да слушане Галена.dqvola18 написа:Абе стига с тва говорене аз лично имам и слушалки и колони ама не ги използвам почти никога не слагам слушалки повечето случаи слушам музика или нещо друго сега че на на някой му се говори или нему се пише останали те не са виновни както е казано не е забранено говоренето които иска може да слуша саймъна който иска може да си слуша музика но това е мое мнение тъй че както се реши така ще е.
- Respected
- Ник в играта: ▬
- Обратна връзка:
Искам да попитам за да не стават грешки, когато се дават команди от сорта на замръзнете може ли да се съкрати и да се напише "fz" или трябва да е пълно "freeze". Днес ми казаха пиши пълно "freeze", защото "fz" не се разбира.
Всичко, което имам, съм откраднал. Купих си само дипломата и шофьорската книжка. 

- Напреднал
- Ник в играта: Dragonspower
- Скайп профил: Ersoy_98
- Обратна връзка:
Според мен добре е да се изписва цялата дума, защото един новозапочнал да играе мода, няма да разбере какво е ''fz'', а ако кажем ''freeze'' ще схване, затова аз изписвам цялата дума и се старая командата да е максимално разбираема и изпълнимо.
Si vous voyez une personne en détresse aide. Tous les retours 

- Активен
- Ник в играта: U.S.S. Voyager
- Скайп профил: nikostay1
- Обратна връзка:
Тия, които са ти го казали 100 % са били някакви новаци, или такива от друга верига, където е забранено съкращаването. Съкращаването не е забранено, пиши си спокойно, а ако те заплашват с форум, въпреки че не знам какво оплакване трябва да е въобще, не обръщай внимание.

- Respected
- Ник в играта: ▬
- Обратна връзка:
Съгласен!
Обаче също така се старая да използвам колкото се може по малко биндове и да разнообразявам играта по този начин и като почна да пиша команда и съкращавам това онова /в рамките на разбираемото / за да стане по-бързо, а не да започнат да църкат, че нямало команда.

Всичко, което имам, съм откраднал. Купих си само дипломата и шофьорската книжка.