За или против?

Аватар
Супер потребител
Супер потребител

Ник в играта: ,

За или против?

Мнение от kr0z »

Тъй като съм скаран с форума и не знам дали е за тук тази тема,ако трябва моля да бъде преместена!

Та така по темата ЗА или ПРОТИВ книжката за колело?До колкото чух и прочетох разбрах,че от нова година вече ще искат да имаме книжка за колело и реших да проверя какво е вашето мнение по въпроса.
Аватар
Активен
Активен

Ник в играта: ~ wiSh ~
Вашият пол е: Мъж
Обратна връзка:

Re: За или против?

Мнение от wiSh »

Че търсят начин да направят пари от всичко.Да вземат да направят книжка разходка, пазаруване и кво'то там се сетиш барам припечелят някоя сериозна сума.
ἭἚἳḼ ӍᴀṗừἮ
#∆ \( ͡° ᴥ ͡°)/
Аватар
Напреднал
Напреднал

Ник в играта: 911 / Makaveli <3
Обратна връзка:

Мнение от Tupac For3veR <33 »

Аз съм Против.Нима някое 4-5 годишно дете,учащо се да кара колело ще му изискват книжка?!..Както каза потребителя wiSh~ чудят се откъде да изкарват доходи
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: ----》卐《----
Обратна връзка:

Мнение от skobata »

Против съм за тази книжка....
Представете си караме си колелцето и чичко полицай ни спе и каже книжката моля :D
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: Men.
Скайп профил: niki300798
Вашият пол е: Жена
Обратна връзка:

Мнение от Nicky Heet »

Оле майкоооо ми като ми каже да си извадя книжката ще му кажа да се *** отзад с извинение ... Бива ли ся да станем на 10 и да даваме пари за "колеларски" (не знам как да ги нарека) курсове ми да си ядат тиквите недни... Против съм много ясно ама на тях едва ли им пука..
[20:29:32] Tony Montana: Обижда теб?
[20:29:48] Tony Montana: Ей сега ще махна бана
[20:29:52] Tony Montana: И ще ти го на**кам като търнокоп
[20:29:58] Tony Montana: да ти го т**а с глазура в гестапото
Аватар
Новак
Новак

Ник в играта: Boneff`
Обратна връзка:

Мнение от Bonew` »

ПРОТИВ това е като фаровете през деня ,не върши никаква работа само се чудят как от нищото да вадят пари ! :finger:
Изображение
Изображение
Аватар
Exo
Напреднал
Напреднал

Ник в играта: Unforgiving
Скайп профил: ЛС
Обратна връзка:

Мнение от Exo »

тия са мн. болни, книжка за колело :D против..
Офтопик:
ОБЯВА: Продавам жена си. В добро състояние е. Регистрация - 1988г., обем на гърдите - 2 литра, мощност - 100 децибела, пробег из магазините - 78000км, цвят на купето- блондинка, фасада - ежедневно боя
Аватар
Супер потребител
Супер потребител

Мнение от kr0z »

Е щом го слагат не мислите ли,че все пак има нещо с което би помогнало?Като изключим частта за парите.
Аватар
Respected
Respected

Скайп профил: miro-fenomena
Обратна връзка:

Мнение от fenomena234 »

Нема да направят Книжка "Училище" ами това ... иначе съм Против ... все тая ми е :D
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: 4:20
Обратна връзка:

Мнение от Lucky »

Надали тва ще помогне с нещо, а и няма да се разчуе из цяла България и да кажем ако някое детенце на 11-12 си кара колело и го хване чичко полицай, поиска му "книжката" и като няма, кво? ще го глоби ли..пълен абсурд е това, просто се чудят още колко повече да направят държавата ни объркана с пълни глупости, вместо да обърнат внимание на реалните проблеми, случващи се тук..
I'll see you soon then..
Изображение
Аватар
Новак
Новак

Ник в играта: Boneff`
Обратна връзка:

Мнение от Bonew` »

Lucky ако нямаш шофьорска книжка те глобяват нищо чудно ако стане така и с колелетата ..просто не знам под всякаква критика е това ..
Изображение
Изображение
Аватар
Супер потребител
Супер потребител

Мнение от kr0z »

Съмнява ме да бъде наложена глоба ако сложат и възрастова граница,ако да речем тя започва от 12 години,защото ме съмнява някой родител да даде 20-50 лева,че детето му е карало в насрещното..
Аватар
Напреднал
Напреднал

Ник в играта: taslakoff
Скайп профил: taslakoff
Обратна връзка:

Мнение от taslakoff »

Едно време е имало такова изискване до колкото са ми казвали ...Не точно книжка ,а по-скоро са карали курс...Знам ,че за повечето от вас това звучи абсурдно ,но има какво да се поспори по темата....Никой не говори за книжки за деца ...Тук говорим за културата на велосипедистите на възраст над 16 години ...Знаете ли колко пияни хора се движат с колелетата всеки ден и всяка нощ...Колко опасности причиняват на пътя ...Точно по тези въпроси трябва да се работи ....Отделен е въпроса ,че в България почти няма вело алеи , където хората спокойно могат да карат колелета на по 5 ракии !!!
Аватар
Супер потребител
Супер потребител

Мнение от kr0z »

taslakoff написа:Едно време е имало такова изискване до колкото са ми казвали ...Не точно книжка ,а по-скоро са карали курс...Знам ,че за повечето от вас това звучи абсурдно ,но има какво да се поспори по темата....Никой не говори за книжки за деца ...Тук говорим за културата на велосипедистите на възраст над 16 години ...Знаете ли колко пияни хора се движат с колелетата всеки ден и всяка нощ...Колко опасности причиняват на пътя ...Точно по тези въпроси трябва да се работи ....Отделен е въпроса ,че в България почти няма вело алеи , където хората спокойно могат да карат колелета на по 5 ракии !!!
Тъй като аз лично карам всеки ден колело и ми прозвуча изключително глупаво,реших да попитам останалите потребители,въпреки че наистина би било добре да има подобно правило точно заради пияните колоездачи!
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: 4:20
Обратна връзка:

Мнение от Lucky »

Еми от една страна си прав, таслакоф. За "възрастните" колоездачи може и да се въведе но аз както казах ще е много безсмислено за децата да се прави такава схема, щото всяко второ, айде да не казвам всяко, дете знае как и кара колело.. А за вело алеите..така си е, ама тук във Варна има доста паркчета и прикачени към тях паркинги, които също вършат работата на вело алеи :D ..Но ако мислят да издават книжка за колело, то това ще се проточи доста..според мен. А пияните колоездачи ще си преценяват ракийките преди да се накъркат.. Ама по-добре да се направи закона за над 18 годишни, щото примерно аз и аз все още карам колело и като тръгна без нищо ей така с приятели и ако ме хванат, кво прайме :D Но тва си е чисто и лично мое мнение и никак няма да повлияе на процеса ;d
I'll see you soon then..
Изображение
Аватар
Супер потребител
Супер потребител

Мнение от kr0z »

Lucky написа:Еми от една страна си прав, таслакоф. За "възрастните" колоездачи може и да се въведе но аз както казах ще е много безсмислено за децата да се прави такава схема, щото всяко второ, айде да не казвам всяко, дете знае как и кара колело.. А за вело алеите..така си е, ама тук във Варна има доста паркчета и прикачени към тях паркинги, които също вършат работата на вело алеи :D ..Но ако мислят да издават книжка за колело, то това ще се проточи доста..според мен. А пияните колоездачи ще си преценяват ракийките преди да се накъркат.. Ама по-добре да се направи закона за над 18 годишни, щото примерно аз и аз все още карам колело и като тръгна без нищо ей така с приятели и ако ме хванат, кво прайме :D Но тва си е чисто и лично мое мнение и никак няма да повлияе на процеса ;d
Да кажеш на човек който пие да си ограничава пиенето заради едно колело е като да накараш един съвременен ученик да седне да учи..
Аватар
Напреднал
Напреднал

Ник в играта: taslakoff
Скайп профил: taslakoff
Обратна връзка:

Мнение от taslakoff »

Смятам ,че всеки който има документ за самоличност (лична карта) попада в тази група ! Помислете ако един трезвен шофьор блъсне един пиян колоездач (по вина на колоездача) закона ще награби шофьора на МПС-то ...Аз като такъв винаги се дразня на хората които ми се пяркат по улиците ...-колкото и грубо да звучи...Сиреч с две думи да има наказания за такива ,а не да им се раздават книжки ! :) Както пешеходците имат задължения (не само права) така трябва да бъде и с колоездачите !
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: Tony Montana
Обратна връзка:

Мнение от Tony Montana »

Това ще е поредното нещо което ще взриви социални мрежи, медии, преса , форуми и т.н. и накрая нищо няма да стане. Същото стана със законите за авторско право PIPA, SOPA, ACTA които едва ли не вкараха в истерия интернет пространството и какво стана? Нищо! Всеки гражданин щом е роден има права и задължения независимо дали е пешаходец, шофьор, колоездач, ездач, спринтьор, клоун и тем подобни. И всеки носи отговорност ако направи нарушение. За да се осъществи подобно нещо не е нито лесно, нито практично. Едва ли ще ви снимат и плеснат на пластмасова 12 см карта и довиждане... Трябва да има място, документации, ценообразуване, институции да се създадат, закони да се приемат и накрая ще излезе по-скъпо от самото колело.

Офтопик:
Пък и винетка за колело някак не върви :lmao:
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: skeleta
Скайп профил: igrata_1990
Обратна връзка:

Мнение от dqvola18 »

против тия луди ли са или сега полудяват как може книжка за колело то са е...и и хората за пари всичко правят ами да вземат да ни изкат и пари за това дето вървим по земята най добре ще направят
Изображение
Аватар
Новак
Новак

Обратна връзка:

Мнение от Secret Agent »

Против...Безмислена работа :D
Заключено Заключено

Обратно към “Архив”