За или против?
- Супер потребител
За или против?
Тъй като съм скаран с форума и не знам дали е за тук тази тема,ако трябва моля да бъде преместена!
Та така по темата ЗА или ПРОТИВ книжката за колело?До колкото чух и прочетох разбрах,че от нова година вече ще искат да имаме книжка за колело и реших да проверя какво е вашето мнение по въпроса.
Та така по темата ЗА или ПРОТИВ книжката за колело?До колкото чух и прочетох разбрах,че от нова година вече ще искат да имаме книжка за колело и реших да проверя какво е вашето мнение по въпроса.
- Активен
- Ник в играта: ~ wiSh ~
- Вашият пол е: Мъж
- Обратна връзка:
Re: За или против?
Че търсят начин да направят пари от всичко.Да вземат да направят книжка разходка, пазаруване и кво'то там се сетиш барам припечелят някоя сериозна сума.
ἭἚἳḼ ӍᴀṗừἮ
#∆ \( ͡° ᴥ ͡°)/
#∆ \( ͡° ᴥ ͡°)/
- Напреднал
- Ник в играта: 911 / Makaveli <3
- Обратна връзка:
Аз съм Против.Нима някое 4-5 годишно дете,учащо се да кара колело ще му изискват книжка?!..Както каза потребителя wiSh~ чудят се откъде да изкарват доходи
- Respected
- Ник в играта: ----》卐《----
- Обратна връзка:
Против съм за тази книжка....
Представете си караме си колелцето и чичко полицай ни спе и каже книжката моля
Представете си караме си колелцето и чичко полицай ни спе и каже книжката моля

- Respected
- Ник в играта: Men.
- Скайп профил: niki300798
- Вашият пол е: Жена
- Обратна връзка:
Оле майкоооо ми като ми каже да си извадя книжката ще му кажа да се *** отзад с извинение ... Бива ли ся да станем на 10 и да даваме пари за "колеларски" (не знам как да ги нарека) курсове ми да си ядат тиквите недни... Против съм много ясно ама на тях едва ли им пука..
[20:29:32] Tony Montana: Обижда теб?
[20:29:48] Tony Montana: Ей сега ще махна бана
[20:29:52] Tony Montana: И ще ти го на**кам като търнокоп
[20:29:58] Tony Montana: да ти го т**а с глазура в гестапото
[20:29:48] Tony Montana: Ей сега ще махна бана
[20:29:52] Tony Montana: И ще ти го на**кам като търнокоп
[20:29:58] Tony Montana: да ти го т**а с глазура в гестапото
- Новак
- Ник в играта: Boneff`
- Обратна връзка:
ПРОТИВ това е като фаровете през деня ,не върши никаква работа само се чудят как от нищото да вадят пари ! 

- Напреднал
- Ник в играта: Unforgiving
- Скайп профил: ЛС
- Обратна връзка:
- Супер потребител
Е щом го слагат не мислите ли,че все пак има нещо с което би помогнало?Като изключим частта за парите.
- Respected
- Скайп профил: miro-fenomena
- Обратна връзка:
- Respected
- Ник в играта: 4:20
- Обратна връзка:
Надали тва ще помогне с нещо, а и няма да се разчуе из цяла България и да кажем ако някое детенце на 11-12 си кара колело и го хване чичко полицай, поиска му "книжката" и като няма, кво? ще го глоби ли..пълен абсурд е това, просто се чудят още колко повече да направят държавата ни объркана с пълни глупости, вместо да обърнат внимание на реалните проблеми, случващи се тук..
I'll see you soon then..

- Новак
- Ник в играта: Boneff`
- Обратна връзка:
Lucky ако нямаш шофьорска книжка те глобяват нищо чудно ако стане така и с колелетата ..просто не знам под всякаква критика е това ..

- Супер потребител
Съмнява ме да бъде наложена глоба ако сложат и възрастова граница,ако да речем тя започва от 12 години,защото ме съмнява някой родител да даде 20-50 лева,че детето му е карало в насрещното..
- Напреднал
- Ник в играта: taslakoff
- Скайп профил: taslakoff
- Обратна връзка:
Едно време е имало такова изискване до колкото са ми казвали ...Не точно книжка ,а по-скоро са карали курс...Знам ,че за повечето от вас това звучи абсурдно ,но има какво да се поспори по темата....Никой не говори за книжки за деца ...Тук говорим за културата на велосипедистите на възраст над 16 години ...Знаете ли колко пияни хора се движат с колелетата всеки ден и всяка нощ...Колко опасности причиняват на пътя ...Точно по тези въпроси трябва да се работи ....Отделен е въпроса ,че в България почти няма вело алеи , където хората спокойно могат да карат колелета на по 5 ракии !!!
- Супер потребител
Тъй като аз лично карам всеки ден колело и ми прозвуча изключително глупаво,реших да попитам останалите потребители,въпреки че наистина би било добре да има подобно правило точно заради пияните колоездачи!taslakoff написа:Едно време е имало такова изискване до колкото са ми казвали ...Не точно книжка ,а по-скоро са карали курс...Знам ,че за повечето от вас това звучи абсурдно ,но има какво да се поспори по темата....Никой не говори за книжки за деца ...Тук говорим за културата на велосипедистите на възраст над 16 години ...Знаете ли колко пияни хора се движат с колелетата всеки ден и всяка нощ...Колко опасности причиняват на пътя ...Точно по тези въпроси трябва да се работи ....Отделен е въпроса ,че в България почти няма вело алеи , където хората спокойно могат да карат колелета на по 5 ракии !!!
- Respected
- Ник в играта: 4:20
- Обратна връзка:
Еми от една страна си прав, таслакоф. За "възрастните" колоездачи може и да се въведе но аз както казах ще е много безсмислено за децата да се прави такава схема, щото всяко второ, айде да не казвам всяко, дете знае как и кара колело.. А за вело алеите..така си е, ама тук във Варна има доста паркчета и прикачени към тях паркинги, които също вършат работата на вело алеи
..Но ако мислят да издават книжка за колело, то това ще се проточи доста..според мен. А пияните колоездачи ще си преценяват ракийките преди да се накъркат.. Ама по-добре да се направи закона за над 18 годишни, щото примерно аз и аз все още карам колело и като тръгна без нищо ей така с приятели и ако ме хванат, кво прайме
Но тва си е чисто и лично мое мнение и никак няма да повлияе на процеса ;d

I'll see you soon then..

- Супер потребител
Да кажеш на човек който пие да си ограничава пиенето заради едно колело е като да накараш един съвременен ученик да седне да учи..Lucky написа:Еми от една страна си прав, таслакоф. За "възрастните" колоездачи може и да се въведе но аз както казах ще е много безсмислено за децата да се прави такава схема, щото всяко второ, айде да не казвам всяко, дете знае как и кара колело.. А за вело алеите..така си е, ама тук във Варна има доста паркчета и прикачени към тях паркинги, които също вършат работата на вело алеи..Но ако мислят да издават книжка за колело, то това ще се проточи доста..според мен. А пияните колоездачи ще си преценяват ракийките преди да се накъркат.. Ама по-добре да се направи закона за над 18 годишни, щото примерно аз и аз все още карам колело и като тръгна без нищо ей така с приятели и ако ме хванат, кво прайме
Но тва си е чисто и лично мое мнение и никак няма да повлияе на процеса ;d
- Напреднал
- Ник в играта: taslakoff
- Скайп профил: taslakoff
- Обратна връзка:
Смятам ,че всеки който има документ за самоличност (лична карта) попада в тази група ! Помислете ако един трезвен шофьор блъсне един пиян колоездач (по вина на колоездача) закона ще награби шофьора на МПС-то ...Аз като такъв винаги се дразня на хората които ми се пяркат по улиците ...-колкото и грубо да звучи...Сиреч с две думи да има наказания за такива ,а не да им се раздават книжки !
Както пешеходците имат задължения (не само права) така трябва да бъде и с колоездачите !

- Respected
- Ник в играта: Tony Montana
- Обратна връзка:
Това ще е поредното нещо което ще взриви социални мрежи, медии, преса , форуми и т.н. и накрая нищо няма да стане. Същото стана със законите за авторско право PIPA, SOPA, ACTA които едва ли не вкараха в истерия интернет пространството и какво стана? Нищо! Всеки гражданин щом е роден има права и задължения независимо дали е пешаходец, шофьор, колоездач, ездач, спринтьор, клоун и тем подобни. И всеки носи отговорност ако направи нарушение. За да се осъществи подобно нещо не е нито лесно, нито практично. Едва ли ще ви снимат и плеснат на пластмасова 12 см карта и довиждане... Трябва да има място, документации, ценообразуване, институции да се създадат, закони да се приемат и накрая ще излезе по-скъпо от самото колело.
Офтопик:
- Respected
- Ник в играта: skeleta
- Скайп профил: igrata_1990
- Обратна връзка:
против тия луди ли са или сега полудяват как може книжка за колело то са е...и и хората за пари всичко правят ами да вземат да ни изкат и пари за това дето вървим по земята най добре ще направят
- Новак