Проблем с рутера

Тук ще се местят приключените теми от този раздел.
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: 1886
Скайп профил: gun_shoot1
Обратна връзка:

Проблем с рутера

Мнение от 1886 »

Здравейте геймъри искам да споделя с вас следния проблем значи, когато играя в сърварите ми лагва страшно много , когато съм в интерент също ми зарежда много бавно форума ( и всички останали страници) допитах се до другите играчи в сървара дали и на тях им лагва , но никой нямаше като моят проблем посъветваха ме да направя едни настройки на рутера ( с TP-Link съм не знам точния модел) като вляза в него, за да вляза трябва да напиша 192.168.1.1 пиша го , но не ми отваря menu-то на рутера та ако някой ми каже как мога да вляза ще съм му много благодарен , защото ще мога да играя в сърварите без лаг. :rool: :victory:

Благодаря ви предварително.

Офтопик:
Знам ,че проблемът не е точно за тук ,защото не засяга пряко играта и ако съм нарушил някое правило нека бъде изтрита темата ще търся помощ другаде.
Изображение
Знам че имате слабост към цс момичетата .
Аватар
Активен
Активен

Ник в играта: ~ wiSh ~
Вашият пол е: Мъж
Обратна връзка:

Re: Проблем с рутера

Мнение от wiSh »

Не си споменал операционната система, нито дали си се допитал до доставчика ти.За да отвориш настройките на рутера си отваряш "cmd", ако не знаеш как и си на win7 (натискаш windows бутона + r и ти излиза "run", там пишеш "cmd" и натискаш ентер - http://prntscr.com/4fnih0)
Там пишеш "ipconfig" и търсиш default adress - http://prntscr.com/4fnizj
От там влизаш в рутера, но внимавай какво бараш.
ἭἚἳḼ ӍᴀṗừἮ
#∆ \( ͡° ᴥ ͡°)/
Аватар
Respected
Respected

Обратна връзка:

Мнение от 1886 »

Здравей значи на windows XP съм направих всичко , което ми каза и там пишеше , че IP-то е 192.168.1.1 и въпреки това не мога да вляза.До доставчикът не съм се допитал. Това е :). Благодаря.
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: J4m3$oN
Скайп профил: georgi..s
Обратна връзка:

Мнение от georgii.s »

Колко PC та са вързани как си защитил wireless -а с WPA или WPA2, по какъв начин си свързан (кабела на доставчика ти в WAN порта на рутера ли е...) pppoe, static ip какви настроики са ти сетнати... TP Link -a го ресни от копчето му ... и пробвай пак да влезеш
Аватар
Respected
Respected

Обратна връзка:

Мнение от 1886 »

За съжаление не мога да отговоря на всички тези въпроси до сега се мъчих , но явно ще се вика доставчик :( страшно много ви благодаря за обърнатото внимание и помоща от ваша страна. Може да махате темата :)
Изображение
Аватар
Активен
Активен

Ник в играта: ~ wiSh ~
Обратна връзка:

Мнение от wiSh »

Дай тук един тест - http://www.speedtest.net/ и постави резултата.
ἭἚἳḼ ӍᴀṗừἮ
#∆ \( ͡° ᴥ ͡°)/
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: J4m3$oN
Скайп профил: georgi..s
Обратна връзка:

Мнение от georgii.s »

Кажи ми на кой доставчик си и рутера дали е при теб, защото ако не е нагласен може би ти използват wireless мрежата и за това да има натоварване. В такъв случаи рутера трябва да се върне до фабрични настроики и след това да се конфигурира правилно. В момента може да е забил и заради това да не ти отваря страницата с настройките му. Работниците наи много да ти вземат 5-10 лв за 2 минути работа...

П.С по просто нещо от настроика на рутер няма

Стъпка 1: Кабела на доставчика ти трябва да влиза в WAN порта на рутера, а всички други устроиства (компютри и прочие трябва да са вързани за ЛАН портовете)

Стъпка 2: Рестарт до фабрични като си сигурен че знаеш юзер и пас ако използваш pppoe статичен ип gateway и мак адрес ако използваш друг вид конекция и юзер пас ип gate netmask dns за други частни виртуални връзки

Стъпка 3: В книжката на рутера който си закупил би трябвало да има опътване за това какъв локален ИП адрес е по default след ресет
като го разбереш задаваш на лан картата си същия но с една единица повече (повечето рутери използват вътрешни мрежи които са 192.168.0.1; 192.168.1.1; 192.168.10; 192.168.2.1) някой раздават IP адреси от 2 до 100 други от 100 до 200 при включен DHCP сървър на рутера ...

Стъпка 4: От WAN менюто на рутера се настроива конекцията дали ще е pppoe, static ip и т.н (трябва добре да знаеш какви настроики ти дава доставчика)
Стъпка 5: Настроика на лан портовете- задаваш си съответния range на мрежата (колкото компютри имаш толкова ип адреси да разрешава Биндваш по мак и ип всеки компютър и задаваш на лан картите на тези компютри съответния ип адрес за да не става комфликт и някой да остане без интернет)
Стъпка 6
Ако е wireless рутера и има WPS опция за защита е спираш, избираш канал 11 за да е достъпен към телефони с андроид лаптопи таблети и т.н при по малък някой път прави проблем, избираш криптиране WPA2 TKIP и въвеждаш парола с цифри и букви за да не ти я разгадават използваики airmon и т.н. Нагласяш рутера да потдържа всички стандарти автоматично n/g/b и т.н

Стъпка 7 тестваш и щракаш с пръсти вече си ISP специалист нагласил своя първи рутер :D

ПС2

настроиките на компютрите трябва да са зададени така

ако на рутера локалната мрежа е 192.168.0.1 и от лан настроиките разпръсква ипта от 100 до 200 ако разпръсква от 2 до 10, 20 , 30 се подменят само последните цифри

PC 1 ИП 192.168.0.101
Netmask 255.255.255.0
Gateway 192.168.0.1
DNS 1 192.168.0.1(ще се използва този на доставчика ти автоматично)
DNS 2 192.168.0.1 пак така

PC 2 ИП 192.168.0.102
........
........
съшите настроики като пц 1
........
........
........

PC 3 IP 192.168.0.103
-------------------------