Фитнес програма..

Модератор: Развлечения

Аватар
LEVSKI SOFIA
LEVSKI SOFIA

Ник в играта: fondos
Скайп профил: vjelyazkovv
Вашият пол е: Мъж
Обратна връзка:

Фитнес програма..

Мнение от fondos »

Здравейте! Някой от моите приятели ми казаха че програмата към която се стремя да тренирам не е била много правилна, и е била предимно за културисти/хора които взимат добавки. Незнам дали това е вярно, но от тренировките има малък ефект. Тренирам в къщи ( не сам) имам уреди ( щанга, дъмбели, лежанка, лост, и 2 здрави стола на които правя кофички :D ) и честно да ви кажа като чи ли има малък ефект. Но искам вашите предложения относно тренировачната програма, защото може да се окаже по - добре. Някой ми беше казвал, че като дигаш повече тежести мускула по - бързо се разкъсвал и растял, други ми казват че при мъртва тяга примерно с повечко кила можеш да си навлечеш контузии, които може да нямат оправяния. Ако сте тренирали, предложете вашите програми които ще ми вършат работа на 100%. Ето и моята програма:

Понеделник - Гърди
Вторник - Гръб
Сряда - Рамо и трапец
Четвъртък - Бицепс, трицепс, предмишница
Петък - Крака, корем, прасец
Събота - Почивка

И всеки път така
Изображение
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: puRple* [haze] !
Обратна връзка:

Re: Фитнес програма..

Мнение от puRple* »

Аз не тренирам така един ден крака друг ден гръб.. Тренирай ръцете и корема като за начало. Най-хубаво си е стрийт фитнеса!
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: Tony Montana
Обратна връзка:

Мнение от Tony Montana »

Значи братко ти още не си влязъл в пубертета тръгнал си мускули да правиш. Ем не става така... Хубаво е една мускулна група да се товари на най-малко 24 часа, а с тая програма все едно тренираш веднъж седмично бицепс примерно. Хайде дай си сметка ще има ли ефект? Еми НЕ! Първо си малък за фитнес, откажи се, не е за теб. Лабилен си и ще почнат да те мотат за добавки, програми пари пари и пари. Почни лост тренирай през ден, прави си набирания, кофи, лицеви, упражнения за корем и не се прави на чекиджия с тоя фитнес. Да не говорим, че и растежа ще си спреш, колкото и да ти говорят, че това е мит - НЕ Е
Аватар
LEVSKI SOFIA
LEVSKI SOFIA

Обратна връзка:

Мнение от fondos »

Аз съм си правил такива упражнения преди. Точно от такава възраст са ми казвали че трябва да почна. Колкото по от рано толкова по - добре. И не разбирам за какво трябва да го спра?
Изображение
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: E.SALT
Скайп профил: ЛС
Обратна връзка:

Мнение от E.SALT »

Аз си тренирам така
Първи ден - Гърди
Втори ден - Гръб
Трети ден. Почивка
Четвърти ден. Ръце
Пети ден. Рамо + трапец
Шести ден. Крака
Седми ден. Почивка
Човек винаги трябва да има време за две неща в живота си - за жест към любим човек и за любима песен.
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: Mariana
Обратна връзка:

Мнение от shmatii ^^ ;dd »

Боже..... момче 14 годишен си, какви бицепси, кви' глупости дрънкаш. Малък си, както ти се написа по-горе.. та ти в пубертета не си влязъл фитнес програми ще прави. Това твоето е простотия, започни да ядеш плодове и зеленчуци и бягай на някой парк или стадион, скачането на въже също излиза много по-добре от това да вдигаш тежести още от "дяти". :D
Аватар
Супер потребител
Супер потребител

Ник в играта: understandME
Обратна връзка:

Мнение от ivo5456 »

Според мен няма смисъл. Може би си чувал, че когато вдигаш тежести оставаш нисък, ако това те влече изчакай още 2-3 годинки и тогава почни.
SMOKE WEED EVERYDAY!
Аватар
Respected
Respected

Обратна връзка:

Мнение от puRple* »

И натрупай маса иначе какво ще оформиш?
Изображение
Аватар
LEVSKI SOFIA
LEVSKI SOFIA

Обратна връзка:

Мнение от fondos »

shmatii ^^ ;dd написа:Боже..... момче 14 годишен си, какви бицепси, кви' глупости дрънкаш. Малък си, както ти се написа по-горе.. та ти в пубертета не си влязъл фитнес програми ще прави. Това твоето е простотия, започни да ядеш плодове и зеленчуци и бягай на някой парк или стадион, скачането на въже също излиза много по-добре от това да вдигаш тежести още от "дяти". :D
Тези програми не съм ги правил аз. А относно другите коментари, имам приятели които са започнали от моята възраст да тренират и сега макар и 10 клас, са много здрави, и никак не са ниски..
Изображение
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Обратна връзка:

Мнение от puRple* »

Е аз 9 клас съм нацепена бадка.
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: pastet
Обратна връзка:

Мнение от KaRaJaTa1988 »

Така, аз като цяло не съм много в час с фитнеса, програми и т.н.Та де питам за чий ти е да ходиш и да се потиш?Да сваляш мацките?Тва което евентуално ще постигнеш, ще е някоя контузия.Момичетата, които си падат по такива "мъжлета", са за боклука.Ако си мислиш, че с тия бицепси ще си намериш нещо свястно - забрави.Както ти казаха си малък.Изобщо фитнеса не трябва да ти влиза в задълженията.Ходи, върти се по лостовете, тренирай спорт(футбол и т.н), но в залата на тая възраст, просто е много вероятно да си докараш някоя простотия.Фитнеса лично мое мнение е, че се почва към 16 годинки.Ако искаш да се занимаваш сериозно.Аз съм отишъл 2 пъти в зала и повече няма и да стъпя.Не съм няква батка, нищо кльоща.Ходил съм няколко пъти на ММА, но беше по принуда от едно келеме, което в последствие изяде шутовете, но карай.Та казвам ти, че не е нужно да ходиш на фитнес на тая възраст.И аз съм чувал, че забавя растежа.Лостовете лично мое мнение те правят много по раздвишен, докато друга е историята, да си БАТКА и едвам да си бършеш гъ*а.Освен това както виждам си доста неориентиран, така, че намали темпото.Не се води по другите.
Напуши се във нощта, дълбоко в рая, почувствай топлината, тук във рая, издигни се на високо в небесата, усещаш ли сега, колко яка е тревата?
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта:
Обратна връзка:

Мнение от iv00 »

Няма да ти изнасям лекции. Сам си преценяваш какво да правиш. Щом си решил да тренираш ще ти дам само насоки :) Тази програма не е подходяща за теб и като цяло не е подходяща за никой, който не възстановява 2 пъти по бързо от нормалното .. визирам 2-3ти ден най-вече. С тези неща които разполагаш и прогреса който имаш за сега бих ти предложил следната програма-
Тренировка А
Тренировка Б
Почивка
Тренировка А
Тренировка Б
Тренировка В
Почивка

А: Ден за дърпащи упражнения
- Набиране широк надхват 3 серии около 10 повторения / ако не можеш правиш до отказ/
- Набиране широк неутрален хват отново 3 х 10
- Набиране подхват
- Гребане с лост/дъмбел
-Тяга / тук съвета ми е да научиш техниката първо с малко килограми и да има кой да те гледа и наистина да ти каже научил ли си я/

Б. Бутащи упражнения
- Лицеви опори широк хват - може да менкаш с лежанката
- Кофички широк хват - може да менкаш с обратна лежанка
- Лицеви опори тесен/ромб
- Кофички тесен хват
- Кофички на пейка
- Няколко серии кикбек или нещо изолирано за трицепс

В. Кардио, крака
- Бягане крос/спринт, скачане на въже, колело / твой избор /
- Клек /същия съвет с техниката/
- Пистолети / клякане на един крак, ако можеш/
- Някакво упражнения за прасец, ти си избираш

Също след тренировка може да си добавяш по нещо за шкембака ей така за цвят хаха. Най-важното обаче е храната! Манджа манджа и пак манджа! Ядеш, повръщаш, пак ядеш! Еее чак така не де ама 70% от прогреса се дължи на правилно хранене. Ако имаш желание и на тая тема ще изнеса една лекция хаха
Всичко, което имам, съм откраднал. Купих си само дипломата и шофьорската книжка. Изображение
Аватар
LEVSKI SOFIA
LEVSKI SOFIA

Обратна връзка:

Мнение от fondos »

Не ходя на фитнес за да се правя на голям пред другите момчета/момичета. Фитнеса е здраве. Ходя за да имам силна, тренирам за да имам издръжливост. Честно казано момичетата си обичат здрави момчета, така те се чустват в безопасност едва ли не. Не бих казал че всички момичета са и*иотки както ги изкарвате вие.
iv00 направи една лекция че ми стана интересно :D Ще се вслушам във програмата ти. Аз тренирам в домашни условия, не ходя по зали..
Изображение
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта:
Обратна връзка:

Мнение от iv00 »

Чак хранителен режим няма да ти направя, че за тия работи пари се плащат хаха. Ще ти дам няколко насоки, а те са - месо, мляко/сирене, кашкавал, извара .. оо извара :inlovee: / и яйца. Разреждаш яденията на 4-5 на ден. Най-вече трябва да научиш кой продукт какви хранителни качества има. За закуска е хубаво да хапнеш нещо бавно въглехидратно. Пример - овесени ядки с мляко и едно две варени яйчица за малко протеин. Следващото ядене ти е месо с ориз/картофи / пак бавен въглехидрат/. Време за тренировка. След тренировката е време пък да заредим мускула. Бърз въглехидрат като шоколад /ама не в индустриални количества/ и пак месо или пък една кофичка мляко също върши работа. За вечеря там каквато манджа има и преди спане /ама не веднага преди лягане/ извара и яйце може. Освен това не трябва да забравяш витамините и фибрите. Плодове, зеленчуци не им се чуди, набивай смело. Също и ядките са добър източник на растителен протеин. Това примерното което изписах току що далеч не е перфектно и изпипано ама пък е добра насока и основа. Ех ако имаше тия неща кой да ми ги каже и на мен като бях на твоите години хехе
Всичко, което имам, съм откраднал. Купих си само дипломата и шофьорската книжка. Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: E.SALT
Скайп профил: ЛС
Обратна връзка:

Мнение от E.SALT »

iv00 написа: извара .. оо извара :inlovee: / Ех ако имаше тия неща кой да ми ги каже и на мен като бях на твоите години хехе
Да да и аз така :D, иначе и аз си бухам смело извара всяка вечер по 100-150 грама преди лягане или ако нямам което рядко се случва ям фастъци, 1-2 часа преди тренировка ям ориз или картофи с месце, след тренировка ям 100 грама стафиди и 2 банана и после чак след 2 часа ям
Човек винаги трябва да има време за две неща в живота си - за жест към любим човек и за любима песен.
Аватар
LEVSKI SOFIA
LEVSKI SOFIA

Обратна връзка:

Мнение от fondos »

Ще се вслушам във съветите ти. Благодаря ти много за обърнатото внимание! Аз си тренирам от г/д един месец, и смятам да направя точно така, както ти си написал по - горе. Но преди това ще го обсъдя с някой мои приятели, защото също тренирам с тях. Бадемите, ядките също имали бая калории, и са били много полезни за тренировка. За яйцата също знам че е полезно да се ядат, ориза също има протеин. Мляко си ям рядко, но ще почвам да ям всеки ден. Шоколад, вафлички си ям много, но ще ги спра защото след това ще е късно. Като цяло можее да си променя хранителния режим. Плодове и зеленцучи ям, както месо,риба, абе всичко. Само тези спанак, гъбена супа, супа от коприва, такива не ям макар че са били също полезни

+ Преди яко плющях банички следобед, но ги спрях. Сега си ги взимам само сутрин когато съм на училище.
Последно промяна от fondos на 23 Мар 2015, 23:10, променено общо 1 път.
Изображение
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта:
Обратна връзка:

Мнение от iv00 »

От копривата само Попай става здрав :D Ама ти неговата коприва не я гледай .. там има забранени медикаменти, мешат ги зад кадър хахаха Калориите. За тях от къде да започна.. най-общо когато имаш калории в излишък качваш, когато са в дефицит сваляш. Има калориини калкулатори може да сметнеш колко на ден са ти необходими за целите. Също за да покачваш мускул са ти нужни по 2-2.5 грама протеин на килограм от теглото ти. Ама на първо време тия неща надали ще съумяваш да ги следиш така че се придържай най-вече към месцето, млякото и яйцата :D
Аватар
LEVSKI SOFIA
LEVSKI SOFIA

Обратна връзка:

Мнение от fondos »

Аз не тренирам сам. Има още 2-ма големи които тренират с мене. Иначе както каза ти се придържам да ям месо,мялко,риба,яйца, но не е било хубаво да се прекалява с яйцата. Попринцип си ям, но от скоро спрях да ям много и аз не знам защо. Смисъл ям 2-3 хапни и вече ми е тежко xaxa :D Другия ми проблем е че ям по 2-3/4 филийки хляб. Не е било много полезно за тренировките. Обичам да си похапвам и солетки, вафлички, чипсове, особено по сладкото съм "сладкогъзник" :D Но както казах ще се опитам да се сдържам с това сладко. Също така съм търсил из интернет коя храна по колко калории има, и знам г/д към кое да се насоча. Сега лятото просто не знам как ще се издържа в т'ва топло време и с тея тренировки. Аз сега мисля да ходя на тренировки по - футбол и работата ми става още по - голяма каша. Но ще го измисля :D
Изображение
Изображение
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта:
Обратна връзка:

Мнение от iv00 »

След всичкото инфо дето изсипах топката е в твоето поле вече. :)
Аватар
Respected
Respected

Обратна връзка:

Мнение от puRple* »

Ивак няма ли да му е трудничко на второто набиране широк хват ще издъхне ама нещо свиква се и става лесно. И хляб си яж трябва ти маса. И няма смисъл на 14 да се лишаваш от сладко.
Изображение
Заключено Заключено

Обратно към “Кошче [Теми - 2015г.]”