Размисли из храсти v2

Аватар
Аматьор
Аматьор

Ник в играта: jo.
Обратна връзка:

Размисли из храсти v2

Мнение от NERD. »

Защо ми преместихте темата в архива? - http://www.slackserv.com/forum/viewtopi ... 29#p273329
Какво ви става? Пускам тема с цел дискусия, вие я махате? Защо? Мислите, че няма човек с различно мислене? То човек и да иска да развие някакъв диалог няма как да се получи, защото свободата на словото и собственото мнение е изгубено отдавна по трасето... Ужас!
Не мога да разбера какъв беше проблема?
Последно промяна от NERD. на 28 Дек 2015, 01:55, променено общо 1 път.
"Количеството интелект на планетата е константа, а населението расте."
Аватар
Напреднал
Напреднал

Ник в играта: Diana
Вашият пол е: Жена
Обратна връзка:

Re: Преместена тема...

Мнение от Diana »

Интересно е ,че ако в сървъра днес ти бях казала аз идиот,веднага щях да съм във форума.Но нали все трябва да изразите простотиите си...
Аватар
Аматьор
Аматьор

Обратна връзка:

Мнение от NERD. »

Какви простотии, Дианче... Понякога границата между личното мнение и простотията не се вижда само от предубедените хора.
Тия думи аз ги използвам на някаква основа, ако ме беше нарекла идиот с причина - никакъв проблем. Чисто и просто щях да намеря проблема в себе си.
Защо направих онази тема? Еми много просто - интересуване от чуждото мнение. Не съм аз този, които налага разбиранията, а просто се опитвам да направя някаква база за сравнение и може би да коригирам мисленето си, ама не - то това задължително трябва да е простотия
Последно промяна от NERD. на 28 Дек 2015, 01:12, променено общо 1 път.
Аватар
Аматьор
Аматьор

Обратна връзка:

Мнение от NERD. »

Защо направих онази тема? Еми много просто - интересуване от чуждото мнение. Не съм аз този, които налага разбиранията, а просто се опитвам да направя някаква база за сравнение и може би да коригирам мисленето си, ама не - то това задължително трябва да е простотия

// извинявам се, мислех си, че автоматично ще редактира старото ми мнение!
Последно промяна от JukeCity на 28 Дек 2015, 01:14, променено общо 1 път.
Причина: Забранени са двойните постове! Следващия път ще получиш предупреждение. Считай се за предупреден!
Аватар
Напреднал
Напреднал

Ник в играта: Diana
Обратна връзка:

Мнение от Diana »

Не трябва да има такива обиди,разбираш ли? Ти в игра влизаш да чилнеш малко,а не да се обиждаш и заяждаш с някви хора ,които никога няма да видиш на живо.Просто такива думи,понякога наистина могат да обидят някой играч и става после една...
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: AndrostylleR^_x
Скайп профил: mnogospamite
Вашият пол е: Мъж
Обратна връзка:

Мнение от Andr0 »

Ти сериозен ли си или се правиш на... ? Дете от пред училищната знае отговора , много ясно, че идиот е обида :be:
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: '
Обратна връзка:

Мнение от Excione ツ »

Аз съм възхитен от интелекта на някой хора и първобитното им мислене. На къде отива света, предполагам си ученик, та отиди при директора и го наречи идиот, ако не ти каже нищо ела и го прави по сървърите.
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: guzeLka
Обратна връзка:

Мнение от Малката ;* »

Проблема е, че това е интернет и по-точно цс форум в интернет. Ако очакваш разбиране или провеждане на обикновен диалог, още повече пък с аргументи, то просто забрави. Хората тук (особено тези с правомощия) изобщо не ги интересува какво мислиш, освен ако мнението ти не съвпада с тяхното или освен ако не си им от групичката с дружките (тогава каквото и да кажеш ще са на твоя страна разбира се, дори и да не си прав). Както обича да казва любимият ми puRpLe* "Всичко е до симпатии". Аз щях да драсна в миналата ти тема, но доста бързо я локнаха (нищо ново). Та не знам дали това ще промени нещо, но отлично разбирам какво искаш да кажеш, но проблема е, че хората по принцип действат без да мислят - виждат думата "идиот", в главиците им веднага штраква една лампичка, която отчита това за обида, те дори не се опитват да разберат твоите разбирания за тази дума. Просто както ги нарекох и по-горе "тези с правомощията" не се и опитват да разберат другите, нито пък техните виждания, но това съвсем не означава, че ти или който и да е било друг с по-различно от тяхното мнение е в грешка. Да не ти пука, защото така или иначе те ще си наложат мнението като "правилно" тъй като се имат за "по-висши" от останалите и те уж винаги са "прави". Не се занимавай повече, само това ще ти кажа, няма смисъл, а и само ще си тровиш нервите. Лека вечер.
Офтопик:
До тези, които му се репчите без дори да се опитате да погледнете нещата от неговата гледна точка: Това, че не разбирате нещо НЕ означава, че то не е правилно. :)
An ugly personality destroys a pretty face.
Аватар
Аматьор
Аматьор

Обратна връзка:

Мнение от NERD. »

Ама то това не е за обида а за един вид поучаване... Понякога трябва да се държиш с хората по определен начин, за да се позасрами малко и да си намери грешките... Стимул ако искаш може да го наречеш в определени ситуации. Много малко са хората, които са леко двулични и могат да се държат както си искат на едно място, без това да оказва влияние на друго. Той като ми е обиди от "идиот / глупак" в ЦС-а какво ще прави навън? Няма да има хора, които да му казват, че греши и че трябва да се оправи понякога ли? Т'ва ми е проблема на мен, защото ги приемат тия думи като някакви кръвни обиди или и аз не знам какво, без да се замислят върху себе си... Кажи ми идиот, извади 1-2 аргумента и всичко ще е точно.
Ох.. оплетох си мислите и аргументацията стана на манджа. Ако някой хване мисълта - супер, ако не - по някое време ще подреждаме нещата...

// Тука не говорим за знанията на едно дете в детската, а за възможността да се аргументираш.

// Директорката ми няма как да я нарека идиот, защото е доста добра в прането на пари и командировките в готини страни. Не се връзва просто.
Аватар
Супер потребител
Супер потребител

Ник в играта: * ` floddy
Скайп профил: floddy18
Обратна връзка:

Мнение от floddy »

Абе хора, защо си тровите нервите с тези простотии :D ? Живейте си живота и това е. Gag-нали са ви, защото сте казали идиот ? Е, какво ? Голяма работа, да не е свършил светът ? Излезте навън, пийте една студена вода, целунете гаджето и здраве да е. Не взимайте всичко толкова на сериозно, защото сами си скъсявате живота. Малко тъпо ще прозвучи коментара ми, но това е самата истина. :D
Последно промяна от floddy на 28 Дек 2015, 01:49, променено общо 2 пъти.
Аватар
Аматьор
Аматьор

Обратна връзка:

Мнение от NERD. »

Аз не си тровя нервите, е, флод... Доста съм си спокоен и просто казвам каквото мисля, че имам за казване. Нито ме натоварва, нито нищо. Тук не става на въпрос за 1 гаг, а за мислене. Както съм казал - за мен това е диалог, който е хубаво да бъде проведен.
// Д-р Радева ми забрани да пия вода... :(

// Сега видях, че и преди съм правил подобна тема, но за съжаление без особен напредък в диспута. Част 1 - http://www.slackserv.com/forum/viewtopic.php?t=19855
Аватар
Супер потребител
Супер потребител

Ник в играта: kofein
Обратна връзка:

Re: Размисли из храсти v2

Мнение от kofein »

NERD. аз абсолютно се застъпвам зад твоето мнение. Всеки има право на гледна точка и на това да я сподели.

Сега, относно думата "ИДИОТ", тази така тежка и кръвна обида -
Думата идиот в античното и значение носи смисъла на думата егоист, ПРОФЕСОРИ ! В следствие на супер много време (а и на някои ПРОФЕСОРИ) значението на думата се е изродило и всякакви "езиковеди" си измислят глупости. Ако за Вас егоист е обида- моля дайте да ви срежа картите за човечеството и сте свободни да се причислите към който и да е друг вид.

Ако имате някакви въпроси относно мненито ми - моля свържете се с този човек, който две години ми е преподавал в два различни предмета.

EDIT

Последното мнение, преди да бъде заключена темата, ще бъде на NERD.
ПО- добре късно, отколкото никога.

НАТИСНИ ТУК

Изображение
Аватар
Шефчето
Шефчето

Ник в играта: USS Enterprise
Обратна връзка:

Мнение от Genata »

Аз лично пък гарантирам че темата няма да бъде заключвана или местена,защото който го направи,директо ще отиде черен.Така че ще чакам да се изясните и тогава да бъде заключвана и местена.
Изображение
Аватар
Баннат
Баннат

Ник в играта: Musti
Скайп профил: mustito2
Been thanked: 1 time
Обратна връзка:

Мнение от Musti »

Пълна деградация на личността, превръщаща човека в животно.
imbecile.Вродено слабоумие, неизличима психическа болест, съпроводена с пълно разрушаване на нормалната умствена дейност.

Синоними
слабоумен, тъпоумен, тъп
глупак, урод, изрод, изчадие, изверг

идиотизъм
Мед. Вродено слабоумие, неизличима психическа болест, съпроводена с пълно разрушение на нормалната умствена дейност. Пълна деградация на личността.

https://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%B8%D ... 0%BE%D1%82
Изображение
Аватар
Супер потребител
Супер потребител

Обратна връзка:

Мнение от kofein »

Musti, това е изроденото значение на думата в днешно време, но той никъде не споменава кое точно значение използва:)

НАТИСНИ ТУК

Изображение
Аватар
Баннат
Баннат

Ник в играта: Musti
Скайп профил: mustito2
Been thanked: 1 time
Обратна връзка:

Мнение от Musti »

Въпроса е, че всеки един използва това значение,а не това, което казваш ти,даже съм 100 % убеден, че не знаят за това значение, което каза ти.
Аз също бих го гагнал за подобна дума,защото в нашата държава липсва тотална комуникация. Аз просто от речника изкарах ти значението на думата и нейните синоними. Никой не може да каже на другия идиот или да обижда по какъвто и да е начин. Да това е само една игра и се влиза,за да се забавляват,а не някои просто да се заяждат или да обиждат по някъв начин другите. Никой не дава право на другия да обижда дори да е вярно казаното от него. По тая твоя логика нали се сещаш в древните времена заради обиди са се наказвали хора и се е стигало до съд и прочие.
Изображение
Аватар
Супер потребител
Супер потребител

Обратна връзка:

Мнение от kofein »

Абсолютно съм съгласен с теб, но в тази тема, както и в предишната (архивираната), бе отворена дискусия не за правилата на сървъра, а за самата дума. Ако не се лъжа, проблема с това, че играчът е нарушил правилата (в което съм съгласен), беше решен преди 1 тема ? :D

НАТИСНИ ТУК

Изображение
Аватар
Аматьор
Аматьор

Обратна връзка:

Мнение от NERD. »

Тук не говорим за нарушението, а за самата дума, правилно. Целта ми беше да видя мнения по въпроса. Радвам се, че има хора, които могат да аргументират мнението си. Така казани нещата не мисля, че има вярно или невярно твърдение и просто трябва да се мисли. Ако искате оставете темата до вечерта/утре да видим дали и някой друг има какво да каже.

// По-скоро заради клевета.
Аватар
Respected
Respected

Ник в играта: r1oday
Скайп профил: r1odayftw
Обратна връзка:

Мнение от r1odayftw »

Аз съм потресен ! Мисля,че пикото ви идва в повече.Много добре знаем,че думата ''идиот'' е обида,дори 2-3ма да не го смятате за обида,това не променя факта.Kакто по - горе спомена колегата ходи кажи на шефа си примерно ''идиот'' и да видиш дали няма да има санкции.Явно доста ти куца възпитанието.
Изображение
Аватар
Напреднал
Напреднал

Ник в играта: Acerka ;*
Скайп профил: majoretka_94
Обратна връзка:

Мнение от Acerka ;* »

За мен също думата идиот е обида, но има значение къде, как и на кого е казана. Ако е между приятели просто така или вече със цел към човек, когото не познаваш. Не съм запозната точно със случая , но ако са се познавали и те "просто така си говорят по-между си" вече е друг въпрос. Защото в днешно време младото поколение има доста изострен и неучтив език както към приятели така и към непознати , затова и масово стават проблеми в училища например от ученик към учител .. защото просто средата им е такава и за тях не е обида , те така си говорят масово , да не говорим и за другите епитети.
Изображение
Заключено Заключено

Обратно към “Архив”