Аз имам В категория + М ,от 04.10.2005г. Имам желание да изкарам по-голяма категория,но за съжаление медицинското ми не го позволява,лявото ми око страда от така наречената болест " Мързеливо око" -
http://luxorclinic.com/what-is-amblyopia.html .
Т.е имам право на В категория ,но нямам право на тези категории
С -Маса над 3 500 кг. и ремарке до 750 кг.
C1 - категория С1. Маса от 3 500 кг до 7 500 кг., включително и ремарке до 750 кг.
D -категория Д. Над 8 места и ремарке до 750 кг. (без съчленените автобуси).
D1 -категория Д1. От 9 до 16 места и ремарке до 750 кг.
B+E - категория B+E . Маса до 3 500 кг. или до 8 места и ремарке над 750 кг.
C+E -категория C+E . Маса над 3 500 кг. и ремарке над 750 кг.
C1+E -категория C1+E. Състав от МПС категория "С1" и ремарке с обща маса до 12 000 кг.
D+E -категория Д+Е. Над 8 места и ремарке над 750 кг.
D1+E -категория Д1+E. Състав от МПС категория "D1" и ремарке с обща маса до 12 000 кг.
Tтк -категория Ткт. Колесен трактор.
Tтб -категория Ттб . Тролейбус.
Tтм -категория Ттм . Трамвай.
Не съм проверявал дали имам право на А категория. Та в момента имам кола - ВАЗ 2108 ,както я знаем Лада Самара- 1989г , двигател 1.3, 48кW, брой на места за сядане +мястото за водача-4+1,бензин + газова уредба. Когато я взех беше на 137 000 км реални.Купих я за 300лв. Ето и малко снимки.

- LADA 1 - Копие.jpg (11.77 KiB) Преглеждано 898 пъти
.

- LADA 4 - Копие.jpg (12.07 KiB) Преглеждано 898 пъти
. Една секретна информация , тази кола е 8-мата вкарана в България.

Избрах тази кола ,защото е високо проходима и е с лека поддръжка. За сравнение бензиновата помпа нa съвременните коли втора ръка е не по-малко от 150 лв за чисто нови да не пишем.. Моята бензинова помпа струва само 20лв. Предните накладки струват 11лв. Скоро видях един приятел с планински велосипед, който беше с дискови спирачки. Питах го колко струват накладките за предните спирачки ,а той ми отговори че струват 40лв .. И му рекох: " А е брато , те по-скъпи от накладките на моята кола бре"

Единствения проблем на тази кола е че е морално остаряла и няма екстри. Вози ята е лека ,нито прекалено твърдо нито прекалено меко . Средна. Но Golf 3 вози като каруца ,ако трябва да го сравнявам с Ладата. Разбира се ,ако имах повечко пари и време щях да я направя в този вид .

- t - Копие.jpg (4.13 KiB) Преглеждано 898 пъти